Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2R σημειώθηκε στις 07.40 στην Κρήτη, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χλμ. δυτικά – βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 66,1 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Kάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο zougla.gr ανέφεραν πάντως ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Το zougla.gr συνομίλησε με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, η οποία μας ενημέρωσε ότι προς το παρόν δεν είχαν κλήση για κάποιο συμβάν λόγω του σεισμού, ενώ, όπως μας ανέφερε, η δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ενημερωθήκαμε πως η δόνηση ήταν μικρής διάρκειας, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητή. «Διήρκεσε ελάχιστα, ένα δευτερόλεπτο. Ήταν ιδιαίτερα αισθητός» ανέφερε στο zougla.gr ο αξιωματικός υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχαήλ Ατσαλάκης μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ, όπως είπε, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες. «Είμαστε σε επαφή και με την Πολιτική Προστασία, προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο» δήλωσε ο κ. Ατσαλάκης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής Π.Υ. της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 εμφανίστηκε καθησυχαστικός και δήλωσε: «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη. Θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση». Πρόσθεσε ότι ήταν ο κύριος σεισμός και έως τώρα δεν έχει καταγραφεί μετασεισμός.

O διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος  μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι επειδή ο σεισμός δεν ήταν επιφανειακός αλλά είχε μεγάλο εστιακό βάθος, αυτό είναι καθησυχαστικό για τη συνέχεια.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στα Ανώγεια:

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στο Ηράκλειο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης