Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.36 το πρωί της Πέμπτης στη Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 57χλμ. νότιο -δυτικά του Ληξουρίου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 11.6 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, ο οποίος τόνισε ότι ο σεισμός εντοπίστηκε σε γνωστό ρήγμα στη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς. Ο σεισμολόγος κ. Τσελέντης επισήμανε πως η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο 57χλμ νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Αναλυτικά όσα είπε: «Ο σεισμός έγινε σε ένα γνωστό μεγάλο ρήγμα προς το τέλος του ελληνικού τόξου που συνδέεται η ευρωπαϊκή με την αφρικανική πλάκα. Ήταν 5,4 Ρίχτερ, μας έχει συνηθίσει η περιοχή σε τέτοια γεγονότα, δεν με προβληματίζει κάτι τέτοιο, δεν βλέπω λόγο ιδιαίτερης ανησυχίας, άλλωστε ήταν 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου που είχαμε και τον μεγάλο σεισμό. Το παρακολουθούμε το φαινόμενο, πιστεύω θα εξελιχθούν όλα φυσιολογικά».

Στην συνέχεια η «Ζούγκλα» επικοινώνησε και με τις τοπικές Αρχές της Δ. Κεφαλονιάς, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ληξουρίου, με το αστυνομικό τμήμα της πόλης καθώς και με τη λιμενική αρχή. Δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά ή τραυματισμός στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης