Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Λακωνία

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Λακωνία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 21:10 στον Λακωνικό κόλπο σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τον Ασωπό. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμό ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο.

Δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή περίπου στις 09:10 απόψε σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, όπως είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης.

Επίσης, ούτε στην Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όμως οχήματα από πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νεάπολης πραγματοποιούν περιπολίες, για εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε εννέα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών.

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 22:31