Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νότια Αλάσκα, το απόγευμα της Παρασκευής στις 19.30 (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 13 χλμ. βόρεια της πόλης Άνκορατζ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 31 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές αρχικά εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν δρόμους να έχουν ανοίξει στα δύο και κτήρια με ρωγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί.

«Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και ταρακούνησε σπίτια σε όλη την περιοχή», ανέφερε η τοπική εφημερίδα Anchorage Daily News.

Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της πόλης διεκόπη μέχρι να γίνει εκτίμηση των ζημιών.

Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι

Αρκετή ώρα μετά, οι Αρχές ενημέρωσαν ότι ήρθη η προειδοποίηση.

«Δεν παρατηρήθηκε τσουνάμι» και «δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, Βρετανική Κολομβία (Καναδική επαρχία), ή την Αλάσκα», ανέφερε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τον σεισμό και παρακολουθεί τις αναφορές για ζημιές, ανέφερε με tweet της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Ισχυρός σεισμός στην Αλάσκα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ράιαν Ζίνκε με tweet του και πρόσθεσε «αναφορές για σοβαρές ζημιές σε δρόμους, γέφυρες και αγωγούς υδροδότησης. Μετασεισμοί είναι πιθανοί. Απειλή για τσουνάμι γύρω από ολόκληρη την ακτή του Ειρηνικού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης