Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:48 το μεσημέρι της Κυριακής σε απόσταση 20 χλμ. νότια, νοτιοδυτικά του Άθου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 20 χλμ. νότια, νοτιοδυτικά του Άθου. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 19,3 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από δέκα οι μετασεισμοί ήδη, με τον ισχυρότερο στα 4,5 Ρίχτερ

Πάνω από 10 μετασεισμοί τουλάχιστον, με τον πιο δυνατό να φτάνει τα 4,5 Ρίχτερ, σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας, μετά τον κύριο που σημειώθηκε στις 13:48 την Κυριακή, μεγέθους 5,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο βάρδιας στον σεισμολογικό σταθμό του ΑΠΘ, ο κύριος σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Όρους, με επίκεντρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου του Άθω και εστιακό βάθος 19,3 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άκης Τσελέντης: Πρόκειται για γνωστό ρήγμα

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα» και πως «υπάρχει καλή σεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κάναμε έως τώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Πάρης Ντέμπλας μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ υπογράμμισε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση επηρέασε όλο τον δήμο.

«Ήταν πάρα πολύ έντονος ο σεισμός και είχε διάρκεια. Έγινε αισθητός σε όλο τον Δήμο Σιθωνίας, από τη Συκιά έως τον Μαρμαρά και τη Νικήτη». Μάλιστα, ο ίδιος συνέχισε και επισήμανε ότι «έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε κτήριο ή τραυματισμοί», ωστόσο «αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση του μηχανισμού».

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη), ενώ αναφορές υπήρξαν και από Λάρισα, Βόλο και Μυτιλήνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης