Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.31 το απόγευμα της Τρίτης τοπική ώρα(00.31 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδος), στη Βενεζουέλα σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Ωστόσο, σύμφωνα με το Ίδρυμα Σεισμολογικής Έρευνας της Βενεζουέλας, ο σεισμός ήταν μικρότερος και επιφανειακός, με μέγεθος 6,3R και μικρότερο από ένα χιλιόμετρο βάθος.
To επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά από την περιοχή Yaguaraparo και περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, του Καράκας, σύμφωνα με το FUNVISIS, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 123 χλμ..
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Καραϊβική, ενώ ταρακουνήθηκαν κτήρια στην πρωτεύουσα της χώρας, το ΚαράκαςΟ σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Καραϊβική, ενώ ταρακουνήθηκαν κτήρια στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας. Η δόνηση έπληξε μεταξύ άλλων τις περιοχές Margarita, Maracay, Vargas, Lara, Tachira, Zulia, Maturin και Valencia.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα, ωστόσο από τη δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε κτήρια (σπίτια, επιχειρήσεις, εκκλησίες) και σταθμευμένα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τρομοκρατημένους κατοίκους να τρέχουν έξω στο δρόμο αλλά και καταστροφές σε καταστήματα κατά τη διάρκεια της δόνησης. 

Εικόνες από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός χώρισε στη μέση εστιατόριο στο Τρινινταντ

Αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές έπειτα από την κατάρρευση εκκλησίας στο Τρινιντάντ
Οι πολίτες βγήκαν στο δρόμο
Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού (Pacific Tsunami Warning Center PTWC) αρχικά εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στις παραθαλάσσιες περιοχές της Βενεζουέλας, της Γρενάδας και του Τρίνινταντ και Τομπάγκο, σημειώνοντας ότι τα κύματα μπορεί να φτάσουν μέχρι και 300 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού. Στη συνέχεια το PTWC σε νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κατόπιν εκτίμησης όλων των δεδομένων, δεν υφίσταται κίνδυνος για τσουνάμι.
H ανακοίνωση του Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού
To επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο
O σεισμός όπως καταγράφηκε από το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης