Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.03 το μεσημέρι της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο της Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα ανατολικά βορειο-ανατολικά της Αθήνας, κοντά στην ακτή της Νέας Μάκρης.
 
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της ανατολικής, κυρίως, Αττικής.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης

Το επίκεντρο της δόνησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Διόνυσο  
Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Πεντέλη

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 3,7 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται δύο χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης και 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να παρακολουθήσετε τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένοι σε όλη τη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης