Μία δήλωση στήριξης έβαλε στην άκρη τις αβρότητες και έβγαλε ξανά τα μαχαίρια στη ΝΔ με σαφέστατα υπονοούμενα για στημένα παιχνίδια με συγκεκριμένα οφέλη στην κούρσα της διαδοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση του Μάκη Βορίδη να συμπαραταχθεί στον αγώνα που δίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την ηγεσία της ΝΔ προκάλεσε διάσπαση της δεξιάς πτέρυγας με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ξεσπαθώνει αρχικά με ειρωνεία: «Όλοι έλεγαν πως είμαι υπαρχηγός του Μάκη Βορίδη. Τελικά ο Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα» και στη συνέχεια με οργή καταγγέλλοντας στην καθημερινή απόφαση-προϊόν πολιτικής συναλλαγής του πρώην συνοδοιπόρου του.

«Τελικά ο Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα», είπε με οργή ο Άδωνις Γεωργιάδης«Η διαφαινόμενη άνοδος της υποψηφιότητάς μου προφανώς προκάλεσε πανικό στο επιτελείο Τζιτζικώστα. Η δήλωση του κ. Βορίδη για τη μάχη κατά της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς που δήθεν έθεσε στο δημόσιο διάλογο ο κ. Τζιτζικώστας είναι το βασικό επιχείρημα της υποψηφιότητάς μου, αποδεικνύοντας ότι μοναδικός στόχος αυτής της κίνησης είναι να ανακοπεί η άνοδός μου. Την απάντηση θα δώσουν οι ψηφοφόροι στις 22 Νοεμβρίου και θα καταδικάσουν τέτοιου είδους πολιτικές συναλλαγές».

Τα σενάρια για τι οδήγησε στην απόφαση Βορίδη διαφέρουν ανάλογα με το ποιοι κύκλοι του κόμματοςΣτην…. εσωκομματική σφαγή πήρε μέρος και η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω διαρροών… τα διαρρέουν. Ένα από αυτά αναφέρει ότι ο Μάκης Βορίδης δήλωσε στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα έχοντας πάρει ως αντάλλαγμα τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος σε περίπτωση εκλογής του περιφερειάρχη. Ένα δεύτερο σενάριο υποστηρίζει ότι υπήρξε συνάντηση του Μάκη Βορίδη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τον ρόλο του πρώτου την επόμενη των εκλογών χωρίς όμως θετική έκβαση. Αρκετά στελέχη πάντως έκαναν λόγο για μακροπρόθεσμες βλέψεις του Μάκη Βορίδη “υψηλότερες” από τη θέση του αντιπροέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εσωκομματική σφαγή πήρε μέρος και η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη με κύκλους του περιβάλλοντός του να κάνουν λόγο ανοιχτά για παζάρια σκοπιμοτήτων.

«Δεν σχολιάζουμε παρασκηνιακές συναλλαγές που μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο κ. Τζιτζικώστας. Πλέον το ιδεολογικό πρόσημο της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα είναι ξεκάθαρο».

Τη συμπόρευσή του με τον Αποστολο Τζιτζικώστα ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης το μεσημέρι σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής. «Η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς, χρειάζεται μία ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, χρειάζεται μία ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, απέναντι σε μία καθημερινή καταστροφική κυβέρνηση για να δοθεί μια ασυμβίβαστη μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του. Χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει ανοιχτές τις πόρτες, θα είναι ένα κόμμα ιδεών και θα σταματήσει να είναι ένα κόμμα φατριών και μηχανισμών» δήλωσε ο κ. Βορίδης για να καταλήξει ότι «την υπεράσπιση αυτών των αρχών έχει αναλάβει ο Απόστολος Τζιτζικώστας».

Κύκλοι που φέρεται να πρόσκεινται στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπενθύμιζαν με νόημα ότι πριν από την επίσημη τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη είχε σπεύσει και ο Αριστείδης Μπαλτάκος να δηλώσει στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα και εξέφραζαν την εκτίμηση ότι δεύτερος στην εκλογική κούρσα μετά τον πρόεδρο της ΝΔ δεν διαφαίνεται πλέον το «αουτσάιντερ» Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία περιφερειάρχης δεν έχει πάρει θέση. Συνεχίζει τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνθήματα που σηματοδοτούν τη ρήξη με το σημερινό καθεστώς στο κόμμα. «Τέλος στους βαρόνους», «σπάμε τα συστήματα» και « τέλος στα λαμόγια» και με σχόλια όπως: «Σε 10 ημέρες η ΝΔ αλλάζει. Μαζί δημιουργούμε μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα».

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης