Στην προσαγωγή δύο γυναικών προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι άνδρες της αστυνομίας, έπειτα από εντολή των εισαγγελέων που ανέλαβαν την υπόθεση απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσαγωγή έγινε από περιοχή των δυτικών προαστίων. Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr επεσήμαναν ότι μια πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος και η κόρη της ήταν εκείνες που -με ανθρωπιστικά κίνητρα, σύμφωνα με τις ίδιες- βοήθησαν τη Β. Σταμάτη να φύγει.

Όπως προκύπτει από την κατάθεσή τους, μάνα και κόρη άνοιξαν με αντικλείδι το λουκέτο της πόρτας του θαλάμου, παρέλαβαν με αυτοκίνητο τη Β. Σταμάτη και την οδήγησαν στο σπίτι της νεαρής στο Χαϊδάρι, όπου και διανυκτέρευσε.

«Δεν γνώριζα ότι πρόκειται για την κ. Σταμάτη, η μητέρα μου μου είπε ότι θα βοηθήσουμε μια γυναίκα χωρισμένη με ένα παιδί και ταλαιπωρημένη. Το πρωί που είδα στην τηλεόραση το πρόσωπό της κατάλαβα ποια ήταν» ανέφερε η κόρη της κυρίας που γνώριζε από το παρελθόν τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότερες μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθερες. Πηγές τόνισαν στο zougla.gr ότι πολύ σύντομα θα έχει διαλευκανθεί η υπόθεση, καθώς και ότι θα κληθούν επιπλέον μάρτυρες.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Ισίδωρου Ντογιάκου θα ερευνηθεί με όλους τους τρόπους το σενάριο της υλικής ανταμοιβής. Ήδη έχουν ανοιχτεί τα τηλέφωνα και θα διαπιστωθεί αν υπήρχαν συνεννοήσεις.

Η απόδραση, η περιπλάνηση και η παράδοση…

Σχεδόν 38 ώρες κράτησε η ελευθερία της Βίκυς Σταμάτη, η οποία απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης και βρέθηκε χθες σε άσχημη κατάσταση στο Χαϊδάρι.

Η σύζυγος του Άκη Τσοζατζόπουλου παραδόθηκε χθες το μεσημέρι έξω από την εκκλησία της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι και φέρεται να ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σύγχυση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φώναζε ότι ήθελε μόνο να αγκαλιάσει το παιδί της. Μάλιστα, έγραψε στον κορμό ενός δέντρου στο σημείο εκείνο την ακατάληπτη φράση: «Μάνας = 10 ζωές κ΄ κάτι περισσεύει. Vicky Stam Tsoh».

Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα περιπολικά και ειδοποιήθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο δικηγόρος ωστόσο της Βίκυς Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε: «Βγήκε μόνη της από το Δρομοκαΐτειο, χωρίς καμιά βοήθεια, περιπλανήθηκε μέχρι που δεν μπορούσε να στηριχτεί στα πόδια της. Γύρισε για να πάει στο νοσοκομείο και κάθισε εκεί στο εκκλησάκι. Μάλιστα άρχισε να μιλάει σε κάποια παιδάκια τα οποία παίζανε και να τα ρωτάει πώς τα λένε γιατί ήταν κοντά στην ηλικία του γιου της».

Τελικά, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε εκ νέου στο ίδρυμα, όπου και κρατείται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης