Tην ώρα που κορυφώνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης και έπειτα από την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας, ξεκίνησαν διαρροές για τα πρόσωπα που προκρίνονται να καταλάβουν νευραλγικές θέσεις στο νέο σχήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H παρούσα λίστα καταδεικνύει τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας να διατηρήσει τα πρόσωπα της προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος στις θέσεις τουςΣύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του zougla.gr τα ονόματα που θα απαρτίζουν τον νέο κυβερνητικό σχηματισμό, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει οριστικοποιηθεί οτιδήποτε, καθώς υπάρχουν και ενστάσεις, είναι τα εξής:

Πρόεδρος της Βουλής: Γιάννης Δραγασάκης ή Νίκος Βούτσης ή Θεόδωρος Δρίτσας

Υπουργός Οικονομικών: Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών: Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης

Υπουργός Επικρατείας: Nίκος Παππάς ή Αλέκος Φλαμπουράρης

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το μνημόνιο: Γιώργος Χουλιαράκης

Υπουργός Οικονομίας: Γιώργος Σταθάκης

Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Δικτύων: Χρήστος Σπίρτζης

Αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ή Υπουργός Εσωτερικών: Πάνος Σκουρλέτης

Υπουργός Εσωτερικών: Nίκος Βούτσης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμμένος

Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς

Υπουργός Εργασίας: Γιώργος Κατρούγκαλος

Υπουργός Υγείας: Παναγιώτης Κουρουμπλής

Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται να έχει ενστάσεις. Σε περίπτωση που δεν τοποθετηθεί ο κ. Μουζάλας, τα ονόματα που «παίζουν» είναι ο Δ. Βίτσας ή ο Θ. Δρίτσας

Αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Υπουργός Παιδείας: Κώστας Γαβρόγλου

Αναπλ. υπουργός για τη Διαφθορά: Π. Νικολούδης

Όσον αφορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς το παρόν η θέση παραμένει «ανοικτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ονόματα δεν έχουν «κατοχυρωθεί» και ως εκ τούτου έως τις τελικές ανακοινώσεις ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr οι ΑΝΕΛ αναμένεται να αναλάβουν έξι υπουργεία ενώ στον Πάνο Καμμένο έγινε πρόταση να αναλάβει το υπερ-υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, κάτι που ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε και να επέμεινε στην ανάληψη του χαρτοφυλακίου στο υπ. Εθνικής Άμυνας το οποίο γνωρίζει καλά.

Πάντως, η παρούσα λίστα καταδεικνύει τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας να διατηρήσει τα πρόσωπα της προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος στις θέσεις τους, με το σκεπτικό ότι είναι καλά ενημερωμένα για τα χαρτοφυλάκιά τους και ως εκ τούτου η προσαρμογή τους κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους θα είναι γρήγορη και άμεση.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης συνάντησης που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης