Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα παρά την ηρεμία που παρουσιάζει σήμερα η αγορά ομολόγων της Ιταλίας, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να κινείται πάνω από 4,4% και στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του Μαρτίου.

Η αναταραχή που προκάλεσαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία στην αγορά ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, συνεχίζει αν επηρεάζει τους ελληνικούς τίτλους, παρόλο που τα υπόλοιπα ομόλογα της περιοχής ανακάμπτουν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υψηλής ευαισθησίας και του υψηλού ρίσκου που συνεχίζει να συνοδεύει τα ελληνικά assets, τα οποία για τους ξένους επενδυτές αποτελούν assets με χαρακτηριστικά αναδυόμενων αγορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ξεπερνά το 4,4%, φτάνοντας στο 4,42% και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Μαρτίου, η απόδοση του 5ετούς διαμορφώνεται στο 3,496% και η απόδοση του 7ετούς διατηρείται πάνω από το και στο 4,065%.

Στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς τίτλους, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 2,1% μετά τα υψηλά δύο μηνών και το 2,13% που άγγιξε χθες και η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται χαμηλότερα στο 1,393%.

Σε ετήσια βάση, η Ισπανία και η Ελλάδα είναι οι καλύτερες σε επιδόσεις αγορές ομολόγων φέτος στην Ευρώπη με κέρδη άνω του 2% η καθεμία, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters, ωστόσο όπως προειδοποιούν οι αναλυτές, με τις αποδόσεις των αμερικάνικων και των γερμανικών ομολόγων να δέχονται ανοδικές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, το περιθώριο για υποχώρηση των yields στις αγορές της ευρωπεριφέρειας συρρικνώνεται ραγδαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο στο 3,12% σε νέο υψηλό επταετίας λόγω της εκτόξευσης των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 και πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ το yield στο γερμανικό bund ενισχύεται στο 0,631%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης