Στην αντεπίθεση πέρασε η Τουρκία έναντι της Γερμανίας. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου η οποία χαρακτήρισε χθες ως «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει στη συριακή πόλη Αφρίν.

«Η επικεφαλής του γερμανικού κράτους είναι εσφαλμένως πληροφορημένη για όσα συμβαίνουν στη Συρία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας«Η επικεφαλής του γερμανικού κράτους είναι εσφαλμένως πληροφορημένη για όσα συμβαίνουν στη Συρία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και χαρακτηρίζει τη δήλωση της κ. Μέρκελ «άτυχη» και «μη αποδεκτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η Άγκυρα κατηγορεί τους συμμάχους για τη Συρία ότι βλέπουν «συγκεκριμένα γεγονότα μέσα από τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Η ανακοίνωση της Άγκυρας

«Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας θέτει ένα προηγούμενο για το πώς μπορεί να διεξαχθεί η καταπολέμηση της τρομοκρατίας χωρίς να βλάψει αμάχους. Τα δεδομένα που συλλέγονται στην Αφρίν και επικοινωνούνται τακτικά στο κοινό αποκαλύπτουν την έκταση και την αβάσιμη φύση της μαύρης προπαγάνδας ενάντια στην επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία απειλή για τους ανθρώπους της Aφρίν εκτός από τις νάρκες και τα εκρηκτικά που φυτεύτηκαν από τους PYD / YPG. Μόλις αυτά καθαριστούν γρήγορα, η ασφάλεια και η σταθερότητα θα γυρίσουν και η ζωή θα επανέλθει στο φυσιολογικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Υπό αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε απαράδεκτη την ατυχή δήλωση που έγινε σήμερα σχετικά με την επιχείρηση από την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη γερμανική Βουλή, η οποία βασίζεται αποκλειστικά σε παραπληροφόρηση που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Με την Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας, η Τουρκία έχει επιδιώξει να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια μέσω του δικαιώματός της για αυτοάμυνα και να σώσει την Αφρίν από τρομοκράτες, επιστρέφοντάς την παράλληλα στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Παρά αυτό το σκεπτικό, θεωρούμε εξαιρετικά περίεργο ότι ορισμένοι από τους συμμάχους μας συνεχίζουν να εξετάζουν τα τρέχοντα γεγονότα με τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων.

»Καλούμε τους συμμάχους μας να καταβάλουν προσπάθειες για την εδραίωση μόνιμης ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη Συρία σε στενό συντονισμό και διαβούλευση με τη χώρα μας, αντί να θέτουν τους εαυτούς τους σε θέση υποστηρικτική των τρομοκρατικών οργανώσεων, δίδοντας αξιοπιστία στις εκστρατείες παραπληροφόρησης κατά της Τουρκίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης