Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ομηρίας του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επικοινωνούσε με την οικογένειά του μέσω επιστολών, οι οποίες μάλιστα έφεραν και το DNA του (υπέγραφε με το αίμα του, όπως είπε και ο ίδιος) ως απόδειξη ότι βρίσκεται εν ζωή.

Οι επιστολές εξακριβώθηκε από τον γραφικό χαρακτήρα ότι γράφτηκαν από τον ίδιο και, παρά την περιπέτεια που περνούσε, είναι εμφανές ότι είχε διατηρήσει μία ορθολογική σκέψη Ορισμένες από τις επιστολές αυτές δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και αποτυπώνουν την κακή ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, την αγωνία για τα παιδιά του και για την ίδια του τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιστολές εξακριβώθηκε από τον γραφικό χαρακτήρα ότι γράφτηκαν από τον ίδιο και, παρά την περιπέτεια που περνούσε, είναι εμφανές ότι είχε διατηρήσει μία ορθολογική σκέψη και μια εγκράτεια, που τον βοήθησαν να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βίωνε.

Σε μία από αυτές, που συντάχθηκε στις 23 Απριλίου 2017, ο επιχειρηματίας απευθύνεται σε συγγενικά του πρόσωπα. Την επιστολή δημοσιεύει η «Πατρίς» και σ’ αυτήν ο επιχειρηματίας ανέφερε τα εξής:

Μιχάλης 23/4/2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν

Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,

Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.

Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του η… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε.

Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν.

Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…

Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».

Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ.

Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β.

Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας.



Σε άλλη επιστολή που δημοσιεύει το «thetoc.gr» και έχει ημερομηνία 22 Αυγούστου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης γράφει:

22/8/17

Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, το θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι’ αυτά.

Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου, όποτε, και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε, να δημιουργείτε, μα πάνω απ’ όλα να ‘στε ασφαλείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας

Υπενθυμίζεται ότι οι απαγωγείς έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες, ενώ οι περισσότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αρνούνται. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που αναλαμβάνουν μερίδιο ευθυνών και εμπλοκής στην πολύκροτη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:
• διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους
• απόπειρα εκβίασης από κοινού-Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
• διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου
• εμπρησμός.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης