Με μία μη αναμενόμενη κίνηση οι ηγέτες της Βόρειας και Νότιας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε – Ιν αιφνιδίασαν με την έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη των δύο χωρών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν εν όψει μιας πιθανής συμφωνίας για να πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, μετά την πρόσφατη αναβολή της με απόφαση Τραμπ.

Πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά της Ν. Κορέας, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Μουν Τζάε-ιν, θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την έκβαση της συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ- ουν αύριο Κυριακή.
Ο Μουν και ο Κιμ συναντήθηκαν το απόγευμα λίγο βορειότερα από τη βαριά στρατιωτικοποιημένη γραμμή των συνόρων για να ανταλλάξουν απόψεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια συνάντηση κορυφής ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοινώθηκε από το γραφείο του νοτιοκορεάτη προέδρου.
Στιγμιότυπα από τη νέα συνάντηση των δύο ηγετών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Έπειτα από αυτή την κίνηση αναπτερώνονται οι ελπίδες για αναβίωση της συνόδου του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ-ουν με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ.
Οι νέες επαφές ανάμεσα σε Κιμ και Μουν ήλθαν στον απόηχο της δήλωσης του κ. Τραμπ ότι η ιστορικής σημασίας σύνοδος κορυφής των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα δεν αποκλείεται να λάβει χώρα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος την είχε ματαιώσει την Πέμπτη.
«Έχουμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με την Βόρεια Κορέα για την επαναφορά της συνόδου», έγραψε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Twitter ο κ. Τραμπ, σημειώνοντας πως το σημείο της ενδεχόμενης συνάντησης παραμένει η Σιγκαπούρη. Η ημερομηνία «παραμένει η ίδια, 12 Ιουνίου, και εάν είναι απαραίτητο (η Σύνοδος) θα παραταθεί πέραν αυτής», προσέθεσε.
Η αναβίωση της συνόδου δρομολογήθηκε μετά την απροσδόκητα μετριοπαθή απάντηση που εξέδωσε η Βόρεια Κορέα στην απόφαση του κ. Τραμπ να ακυρώσει την σύνοδο, με την Πιονγκγιάνγκ να σημειώνει πως ο κ. Κιμ είναι διατεθειμένος να συναντήσει κατ’ ιδίαν τον αμερικανό πρόεδρο «οποτεδήποτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης