Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας αστυνομικός σε διαμέρισμα επί της οδού Γέμελου 23 στη Νίκαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικος της περιοχής κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε ότι σε γειτονικό διαμέρισμα -οι ένοικοι του οποίου είναι πακιστανικής καταγωγής- επικρατεί έντονη φασαρία.
Όπως υποστήριξαν οι ένοικοι του διαμερίσματος, ένας αστυνομικός και ακόμη τρία άτομα -εξετάζεται εάν είναι επίσης αστυνομικοί- μπήκαν στο σπίτι των Πακιστανών για να τους αποσπάσουν διάφορα προϊόντα που είχαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, τα τρία άτομα έφυγαν και παρέμεινε στο διαμέρισμα ο αστυνομικός, ο οποίος έφερε όπλο. Τότε οι περίπου 15 Πακιστανοί τού επιτέθηκαν, τον ξυλοκόπησαν, τον έδεσανΝεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα των τριών τουλάχιστον ατόμων φορούσε κουκούλες, ενώ έχει γίνει γνωστό πως τους αφαίρεσαν τσιγάρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, τα τρία άτομα έφυγαν και παρέμεινε στο διαμέρισμα ο αστυνομικός, ο οποίος έφερε όπλο. Τότε οι περίπου 15 Πακιστανοί τού επιτέθηκαν, τον ξυλοκόπησαν, τον έδεσαν, ενώ στο μεταξύ έφθασαν στο σημείο και οι αστυνομικοί που είχαν κληθεί από τους γείτονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος.

Οι αλλοδαποί αναμένεται να καταθέσουν για το περιστατικό, όπως και ο αστυνομικός, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Τα πρώτα λόγια του τραυματία αστυνομικού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο 34χρονος τραυματίας αστυνομικός φέρει τον βαθμό του αστυφύλακα και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετεί στην Yποδιεύθυνση Aντιμετώπισης Aθλητικής Bίας. Οι συνάδελφοί του αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν ως πολύ αθλητικό τύπο και μάχιμο, ενώ στο παρελθόν υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ.
Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος ο αστυνομικός αναφέρθηκε στο περιστατικό: «Ήμουν στον δρόμο και ξαφνικά σημειώθηκε μια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών. Φώναξα ”αστυνομία, αστυνομία” για να τους σταματήσω. Τότε δέχτηκα επίθεση με λοστούς και μαχαίρια. Στη συνέχεια με ξυλοκόπησαν άγρια και με μετέφεραν στο διαμέρισμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης