Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις τις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών www.andrologia.gr.

Silvio: Γεια σου γιατρέ μου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι 50 ετών και εδώ και 8 χρόνια εμφανίζω εξελισσόμενη ανάπτυξη μια υπόσκληρης πλάκας στην άνω επιφάνεια του πέους με παράλληλη βράχυνση και λέπτυνσή του.

Αρχικά ξεκίνησε με πλάγια κλίση δεξιά, μετά λίγο αριστερά, και τέλος σταθεροποιήθηκε πάλι στην αρχική θέση αλλά με πλήρη αντίστροφη της διαμήκους κλίσης από «μπανάνα» προς τα κάτω σε μπανάνα προς τα πάνω!

Επίσης σταδιακά κόντυνε από 15 στα 10 εκατοστά και μάλλον συνεχίζει ενώ ξαναπήρε μια ελαφριά πλάγια κλίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ’ όλο αυτό το διάστημα δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνο ούτε κάποια άλλη δυσλειτουργία. Κάποιες μικρές ενοχλήσεις μόνο κατά περιόδους και δεν απευθύνθηκα ποτέ σε γιατρό καθώς ήξερα (;) ότι πρόκειται μάλλον για μετατραυματική ίνωση κι όχι για νόσο περονί, ίσως και λόγω της προτίμησής μου σε «έφιππες αμαζόνες» και των μικροτραυματισμών που επιφέρει αυτή η στάση.

Πάντα αποστρεφόμουν την ιδέα νυστεριού και γενικά χειρουργικής επέμβασης «εκεί», ενώ απ όσο έμαθα στην πορεία δεν υπάρχουν (;) αποτελεσματικές μη- χειρουργικές θεραπείες.

Μέχρι τώρα δεν είχα σοβαρές λειτουργικές συνέπειες αν και σε.. «τεχνικό» επίπεδο όπως και να’ χει λείπουν οι χαμένοι πόντοι, αλλά πλέον ανησυχώ ότι σε λίγο θα ψάχνω να το βρω !

Ποιες οι εναλλακτικές;

Aπάντηση:

Αγαπητέ,

πρόκειται για τη νόσο peyronie και το σημαντικό σε αυτή τη περίπτωση είναι η κάμψη που μπορεί να προκαλέσει. Άλλο χαρακτηριστικό είναι και η σμίκρυνση του πέους που προκαλεί.

Πρέπει να σας δει κάποιος ειδικός και μετά να συζητήσουμε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο και τι μπορούμε να κάνουμε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης