Οι πολλαπλοί οργασμοί συμβαίνουν όταν ένα άτομο φτάνει στην κορύφωση περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες, δεν έχουν όμως όλες οι γυναίκες πολλαπλούς οργασμούς.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την ικανότητα να έχουν πολλαπλούς οργασμούς, αλλά η σχετική έρευνα έδειξε ότι μόνο το 15% στην πραγματικότητα τους έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολλαπλοί οργασμοί δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς και οι επιστήμονες γνωρίζουν τις περισσότερες σχετικές πληροφορίες από προσωπικές ιστορίες ατόμων. Υπάρχουν, επίσης, διαφορετικοί ορισμοί του φαινομένου. Κάποιοι ειδικοί, για παράδειγμα, πιστεύουν ότι οι πολλαπλοί οργασμοί έρχονται ο ένας μετά τον άλλον με πολύ μικρό μεσοδιάστημα. Οι γυναίκες, δηλαδή, παραμένουν σε διέγερση. Άλλοι θεωρούν ότι το μεσοδιάστημα μεταξύ των οργασμών είναι μεγαλύτερο και ότι η γυναίκα φτάνει στην κορύφωση, χαλαρώνει για λίγο και ύστερα από μερικά λεπτά έρχεται πάλι σε οργασμό.

Συχνά οι γυναίκες παρατηρούν ότι οι δεύτεροι ή τρίτοι οργασμοί έχουν λιγότερη ένταση από τους πρώτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προσφέρουν λιγότερη ευχαρίστηση.

Πολλές φορές θεωρείται ότι οι άνδρες δεν είναι ικανοί να έχουν πολλαπλούς οργασμούς, γιατί τα σώματά τους χρειάζονται μια περίοδο ανάπαυλας μέχρι να μπορέσουν να διεγερθούν και πάλι σεξουαλικά. Η περίοδος αυτή για κάποιους άνδρες μπορεί να είναι πολύ σύντομη, να διαρκεί δηλαδή μόλις λίγα λεπτά, ενώ για άλλους μπορεί να διαρκεί 12-24 ώρες ή ακόμα περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κάποιοι άνδρες υποστηρίζουν ότι μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν πολλαπλούς οργασμούς. Πολλές από τις πληροφορίες στις οποίες στηρίζεται η σχετική βιβλιογραφία προέρχονται από υποκειμενικές εμπειρίες ανδρών. Μια ανασκόπηση του 2016 εξηγεί ότι για τους άνδρες οι πολλαπλοί οργασμοί συμβαίνουν μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο 20 λεπτών, αλλά και ότι η ικανότητα ενός άνδρα να έχει πολλαπλούς οργασμούς μειώνεται μετά την ηλικία των 30.

Η μελέτη επίσης ανέφερε ότι οι πολλαπλοί οργασμοί στους άνδρες είναι πιο πιθανό να συμβούν όταν οι άνδρες αποφεύγουν την εκσπερμάτιση για ένα διάστημα, όταν χρησιμοποιούν ψυχοδιεγερτικά φάρμακα, όταν αλλάζουν σεξουαλικούς συντρόφους ή κάνουν χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ανησυχούν εάν δεν έχουν πολλαπλούς οργασμούς. Η σεξουαλική εμπειρία μπορεί να είναι άκρως ικανοποιητική και χωρίς αυτούς.

Ωστόσο, εάν τα ζευγάρια θέλουν να δοκιμάσουν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς ή να ενισχύσουν την οργασμική τους λειτουργία, είναι σημαντικό να συζητούν ανοιχτά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις με τους συντρόφους, καθώς και να δοκιμάζουν νέες πρακτικές. Θα πρέπει, επίσης, να έχουν υπομονή και να είναι χαλαροί. Κάποιες φορές η εξάσκηση των διάφορων σεξουαλικών πρακτικών χρειάζεται να γίνεται συχνά μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. Κάποιοι ειδικοί, επίσης, συστήνουν στα άτομα να μην εστιάζουν στους πολλαπλούς οργασμούς ως αυτοσκοπό, αλλά να συγκεντρώνονται περισσότερο στη σεξουαλική δραστηριότητα που οδηγεί στην κορύφωση.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης