Ο αυνανισμός είναι κάτι φυσιολογικό;

Ενώ κάποτε θεωρείτο ως μία διαστροφή και ένα σημάδι για κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας, ο αυνανισμός σήμερα θεωρείται ως μία φυσιολογική, υγιής σεξουαλική δραστηριότητα που είναι ευχάριστη, αποδεκτή και ασφαλής. Είναι ένας καλός τρόπος για να ζήσετε τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά, μερικοί πολιτισμοί και θρησκείες θεωρούν ακόμα και σήμερα τον αυνανισμό ως κάτι αμαρτωλό, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει στο άτομο που αυνανίζεται ντροπή ή ενοχή.

Ο αυνανισμός θεωρείται πρόβλημα μόνο όταν αναστέλλει τη σεξουαλική δραστηριότητα με τον/την σύντροφο, όταν γίνεται δημόσια ή όταν προκαλεί σημαντική δυσφορία στο άτομο που αυνανίζεται. Δυσφορία μπορεί να προκαλέσει όταν γίνεται καταναγκαστικά ή / και όταν επηρεάζει την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες του ατόμου.

Σε γενικές γραμμές, η ιατρική κοινότητα θεωρεί ότι ο αυνανισμός είναι μία φυσική και ακίνδυνη έκφραση της σεξουαλικότητας και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Δεν προκαλεί καμία φυσική ή σωματική βλάβη και μπορεί να γίνει με μέτρο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου ως μέρος της φυσιολογικής σεξουαλικής συμπεριφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι ο αυνανισμός μπορεί να βελτιώσει πραγματικά τη σεξουαλική υγεία και τη σχέση σας. Με την εξερεύνηση του σώματός σας, μέσω του αυνανισμού, μπορείτε να αντιληφθείτε και να καθορίσετε τι είναι αυτό που σας προκαλεί ερωτική διέγερση, και να το μοιραστείτε με τον σύντροφό σας. Ορισμένοι σύντροφοι επιλέγουν να αυνανιστούν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι ένα πιο οικείο περιβάλλον μεταξύ τους, όπως επίσης, ανακαλύπτουν τεχνικές για μία πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Πηγή: webmd

Το άρθρο επιμελήθηκε η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου

www.andrologia.gr

Διαβάστε επίσης: SEXUALITY: Ο οδηγός για τον αυνανισμό Μέρος 1ο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης