Ανακαλύψτε νέους τρόπους για να αισθάνεστε ερωτικοί

Όταν έχετε πάλι επιθυμία να κάνετε σεξ, καλό είναι να είστε δημιουργικοί. Στην καθημερινότητα μιας μακροχρόνιας σχέσης, πολλά ζευγάρια πέφτουν σε τέλμα, προσπερνούν γρήγορα τα προκαταρτικά, χρησιμοποιούν μια ή δύο σεξουαλικές στάσεις, διότι βολεύουν ή αποτελούν συνήθεια, και κάθε σεξουαλική συνεύρεση είναι μια επανάληψη από ποιοτική αλλά και χρονική άποψη, ενώ επικρατεί η θεωρία «αφού ικανοποιούμαστε και τελειώνουμε, γιατί να δοκιμάσουμε κάτι άλλο;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά όταν οι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι με τους άλλους τομείς της ζωής τους, υπάρχει μια τάση που υπαγορεύει «άντε να τελειώνουμε και μ’ αυτό».

Αυτού του είδους το σεξ προκαλεί άγχος στο να υπάρξει στύση γρήγορα- κάτι που επιδεινώνει την αίσθηση πίεσης που πολλοί άνδρες βιώνουν. Εξερευνήστε λοιπόν άλλους τρόπους σωματικής επαφής που δεν εξαρτώνται από στύση και διείσδυση, όπως τα χάδια ή το μασάζ, κι ας χρειάζονται περισσότερο χρόνο -εξάλλου το σεξ δεν μπορεί να περιοριστεί χρονικά ή να ενταχθεί σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

• Αναζητήστε βοήθεια

Αν όμως βλέπετε ότι το πρόβλημα επιμένει και ότι το άγχος είναι τόσο ισχυρό που δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, δεν χρειάζονται υπερβολές και ηρωισμοί, ούτε να περιμένετε τόσο, ώστε το πρόβλημα να «εγκατασταθεί» στη σεξουαλική σας πραγματικότητα και να γίνει πρόβλημα της σχέσης. Είναι σημαντικό να μιλήσετε στον γιατρό σας, ώστε να αποκλειστούν προβλήματα υγείας που συνδέονται με δυσκολίες στη στύση, όπως καρδιακή νόσος, διαβήτης κ.ο.κ., και αφού διεξαχθεί ο απαραίτητος κλινικός έλεγχος και διαγνωστεί το υπόστρωμα του προβλήματος (οργανικό, μικτό ή ψυχογενές), να σας συστήσει τη κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση, είτε αυτό σημαίνει φαρμακευτική αγωγή είτε συνδυασμένη θεραπεία, δηλαδή φαρμακευτική αγωγή και σεξοθεραπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα ζευγάρια ωφελούνται από την επίσκεψη σε σεξοθεραπευτή όχι μόνο ως προς την επίλυση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, αλλά και ως προς τη βελτίωση της σχέσης τους, διότι μέρος της αντιμετώπισης του προβλήματος αποτελεί και το να μπορέσουν τα ζευγάρια να μιλήσουν πιο ανοιχτά και να έρθουν πιο κοντά.

• Αφήστε ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας

Ακόμα και στην εποχή του βιάγκρα, μια δυνατή και στενή σχέση εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από το μοίρασμα των συναισθημάτων. Εξάλλου, κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της και ας μην ξεχνάμε πως η επικοινωνία είναι απαραίτητη και στη συναισθηματική και στη σωματική εγγύτητα. Τα προβλήματα στύσης μπορεί να αντιμετωπιστούν μέσα σε ένα «εικοσιτετράωρο», μπορεί όμως και να μην επιλύονται εν μία νυκτί. Εξαρτάται από το άτομο, την κατάσταση της υγείας του, τα βιώματά του, τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις που έχει γύρω από το σεξ, την εικόνα του εαυτού του και φυσικά το περιβάλλον και τις συνθήκες. Η σεξουαλική εγγύτητα δεν είναι μια διαδικασία που αρχίζει και τελειώνει, είναι κάτι που το ζευγάρι δουλεύει κάθε μέρα μέσα στη σχέση, είτε εμφανιστεί δυσκολία είτε όχι.

Με αφορμή άρθρο που αναρτήθηκε στο webmd


Το άρθρο επιμελήθηκε και υπογράφει η Ε. Ελευθερίου, Ψυχοθεραπεύτρια-Κλινική Θεραπεύτρια Σεξουαλικών Διαταραχών, συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,

www.andrologia.gr

Διαβάστε επίσης: Η Στυτική Δυσλειτουργία αφορά στο ζευγάρι και όχι μόνο στον άνδρα: μαζί θα το αντιμετωπίσετε – Μέρος 1ο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης