Στις 14 Φλεβάρη έχει καθιερωθεί παγκοσμίως να γιορτάζεται η αγάπη

Σύμφωνα με την επιστήμη, η αγάπη είναι μία εξέλιξη του ενστίκτου επιβίωσης, που αρχικά είχε σαν σκοπό να κρατήσει τους ανθρώπους κοντά, απέναντι σε απειλές καθώς και να διευκολύνει τη συνέχιση του είδους μέσω της αναπαραγωγής…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από μέσω παραγωγής το σεξ είναι απόλαυση και υγεία! Και τώρα επιστημονικές μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν τα οφέλη του σε νου και σώμα.

Το σεξ:

Ανακουφίζει το στρες.
Ερευνητές στην Σκοτία, σε δείγμα 50 ατόμων, βρήκαν ότι όσοι είχαν σεξουαλικές επαφές είχαν μειωμένη αρτηριακή πίεση καθώς και μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τις στρεσογόνες καταστάσεις.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το σεξ μια ή δύο φορές την εβδομάδα έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α ή IgA, το οποίο μπορεί να σας προστατεύσει από το κρυολόγημα και τις λοιμώξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καίει θερμίδες! 30 λεπτά σεξ, καίνε τουλάχιστον 85 θερμίδες… (Για κάντε τώρα τον υπολογισμό… 42 μισάωρα ίσον 3570 θερμίδες!)

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς. Ενώ ορισμένα ‘μεγαλύτερα παιδιά’ μπορεί να ανησυχούν ότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο σύμφωνα με Άγγλους ερευνητές αυτό δεν ισχύει. Για 20 χρόνια, παρακολουθήθηκαν 914 άνδρες και βρέθηκε ότι η συχνότητα του σεξ δεν σχετίζεται με το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά το σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρου καρδιακού επεισοδίου κατά το ήμισυ, συγκριτικά με αυτούς που έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.

Ενισχύει την οικειότητα.
Το σεξ και οι οργασμοί αυξάνουν τα επίπεδα της οξυτοκίνης (η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης), η οποία μας βοηθά να ‘δεθούμε’ και να δείξουμε εμπιστοσύνη στον σύντροφό μας.

Μειώνει τον πόνο.
Εφόσον αυξάνεται η οξυτοκίνη, αυξάνονται και οι ενδοφρίνες, οπότε ο πόνος μειώνεται.
Έχει βρεθεί επιστημονικά ότι μετά το σεξ ο πονοκέφαλος ή πόνοι που οφείλονται στη αρθρίτιδα μειώνονται σημαντικά.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες, η συχνή εκσπερμάτωση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη στην μετέπειτα ζωή των ανδρών.

Ενισχύει τους μυς του πυελικού εδάφους
, αυξάνοντας την απόλαυση στο σεξ αλλά και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ακράτειας αργότερα στη ζωή.

Βοηθά στο να κοιμάστε καλύτερα. Η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού προάγει και τον ύπνο, σύμφωνα με έρευνα.

Φανατικοί ή όχι της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, το σεξ είναι ένας ωραίος τρόπος να κλείσετε την ημέρα σας, κι όχι μόνο την σημερινή…

Πηγή: WebMD


Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης