Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ κατά τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, σύμφωνα με νέα μελέτη. Κατόπιν επιστημονικών ερευνών μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς ανέλυσαν τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι στις αναζητήσεις Google για τέσσερα χρόνια και διαπίστωσαν ότι κάθε χρόνο αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται με την εύρεση ημερομηνιών, πορνείας και πορνογραφίας έδειξαν ξεχωριστές κορυφές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο… Ξεκάθαρα ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν αυτές οι εξάρσεις σεξουαλικού ενδιαφέροντος δεν είναι απολύτως σαφής, κατά τους επιστήμονες, αλλά τα ευρήματα δείχνουν ότι συνδέονται με μια γενική αύξηση του χρόνου που περνούν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται γύρω από άλλους ανθρώπους και προφανώς το καλοκαίρι ενδείκνυται για κάτι ανάλογο!

Συνδυαστικά με μελέτες των αρχείων γεννήσεων, η έρευνα για τα ποσοστά αμβλώσεων έχουν δείξει ότι η σεξουαλική δραστηριότητα κορυφώνεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μέσα στο έτος. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις αναφορές εξέτασαν πράγματα που συμβαίνουν αφού οι άνθρωποι κάνουν σεξ. Η νέα μελέτη πρόσθεσε αυτό που ήταν γνωστό, ανέφεραν οι ερευνητές, εξετάζοντας συμπεριφορές που τείνουν να συμβαίνουν πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα δε οι πωλήσεις προφυλακτικών αυξάνονται επίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και, κάπως παράδοξα, τα ποσοστά STD Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις αυξάνονται ταυτόχρονα (ίσως οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν όλα αυτά τα προφυλακτικά που αγοράζουν ή ίσως δεν τα χρησιμοποιούν σωστά;).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω των μετρήσεων αναζήτησης στην Google, τι λέξεις-κλειδιά έκαναν χρήση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι πολίτες.

Γιατί ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το σεξ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σεξ είναι εποχιακό…!!

Τα μοτίβα της σεξουαλικής δραστηριότητάς μας υποχωρούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και τώρα μπαίνουμε σε κορυφαία περιοχή επειδή είναι επίσημα το καλοκαίρι.

Και τώρα τι κάνουμε; Γιατί υπάρχει αύξηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς όταν ο καιρός είναι καλύτερος; Δεν υπάρχει μια γρήγορη ή εύκολη απάντηση σε αυτό το ερώτημα!  Κατά πάσα πιθανότητα, εξετάζουμε πιθανώς ένα σημαντικά περίπλοκο βιοψυχοκοινωνικό φαινόμενο. Από βιολογική άποψη, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν καλύτερη διάθεση το καλοκαίρι από ό,τι τον χειμώνα λόγω της μεγαλύτερης έκθεσης στο ηλιακό φως. Η έκθεση στο φως του ήλιου ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που παίζει βασικό ρόλο στη ρύθμιση της διάθεσης, γιατί μας κάνει να νιώθουμε καλά. Είναι λογικό ότι, αν οι άνθρωποι αισθάνονται γενικά καλύτερα το καλοκαίρι, θα βγουν έξω και θα κάνουν περισσότερα πράγματα που αυξάνουν τις ευκαιρίες για σεξ – ξέρετε, όπως να πάτε για το ποτό σας και να χορέψετε (σαφώς και όλα αυτά πλέον έχουν επηρεαστεί με αρνητικό πρόσημο εξαιτίας της μακροχρόνιας μόλυνσης από τον ιό του Covid-19).

Από την ψυχολογική πλευρά, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι βγαίνουν έξω και κάνουν πιο διασκεδαστικά και συναρπαστικά πράγματα το καλοκαίρι – δραστηριότητες που ενισχύουν το επίπεδο φυσιολογικής διέγερσης, όπως η παραμονή τα Σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών μηνών σε πανέμορφα νησιά δίπλα στη θάλασσα, στο κύμα σε διάθεση ανεμελιάς και αναζωογόνησης (υπαίθρια αθλήματα κ.λπ.)

Από την κοινωνική/περιβαλλοντική πλευρά, οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν περισσότερες διακοπές και να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη δουλειά ή το σχολείο για παρατεταμένες περιόδους, μια ανακούφιση από το άγχος μπορεί να βοηθήσει όταν πρόκειται για καλύτερη διάθεση για σεξ, επειδή το μυαλό σας δεν στρέφεται αλλού.

Τέλος η ενδυμασία το καλοκαίρι λόγω θερμών θερμοκρασιών τείνει να είναι σίγουρα πιο αποκαλυπτική, κάτι που αφήνει το περιθώριο στο άτομο να ασχοληθεί και με τη σεξουαλική πλευρά των πραγμάτων! Ερχόμαστε στην ουσία πιο κοντά με το σώμα μας, εναρμονίζουμε νου πνεύμα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα την αποκορύφωση της λίμπιντο!

Βίκυ Δασκαλάκη

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Msc London

Πτυχ. Παντείου Παν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης