Η βενζοκαΐνη είναι ένα τοπικό αναισθητικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του χρόνου από τον σεξουαλικό ερεθισμό μέχρι την εκσπερμάτιση. Η γρήγορη εκσπερμάτιση συνιστά ένα πολύ συχνό ανδρικό παράπονο που αναφέρεται από το 1/3 των ανδρών ηλικίας 18-59.

Κάποιοι άνδρες χρησιμοποιούν κρέμες ή σπρέι απευαισθητοποίησης, προφυλακτικά με τοπικό αναισθητικό ή αυνανίζονται πριν τη σεξουαλική επαφή με σύντροφο, ώστε να αυξήσουν το χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση. Άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της γρήγορης εκσπερμάτισης περιλαμβάνουν ψυχολογικές και συμπεριφορικές μεθόδους, καθώς και τη λήψη αντικαταθλιπτικής αγωγής, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ένδειξη. Κάθε μια από αυτές τις μεθόδους έχει τα μειονεκτήματα ή τις παρενέργειες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια αμερικανική εταιρεία  πρότεινε την εφαρμογή τοπικού αναισθητικού με έναν ιδιαίτερα εύχρηστο τρόπο. Κατασκεύασε μαντηλάκια για τη γενετήσια περιοχή εμποτισμένα με βενζοκαΐνη, τα οποία ο άνδρας χρησιμοποιεί πριν από τη σεξουαλική επαφή. Η σχετική μελέτη είχε πολύ καλά αποτελέσματα αφού το 80% των ανδρών που τα χρησιμοποίησαν μέσα σε δυο μήνες θεραπείας κατάφεραν να αυξήσουν τον χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση στα δύο λεπτά τουλάχιστον. Παράλληλα  οι άνδρες δήλωσαν ότι είχαν λιγότερο στρες σχετικά με την εκσπερμάτιση και βίωναν περισσότερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική επαφή.

Ταυτόχρονα, η βενζοκαΐνη ήταν καλά ανεκτή και δεν υπήρχαν αναφορές σχετικά με μεταφορά της στη σύντροφο. Τα ευρήματα συμφωνούσαν με αυτά άλλων σχετικών μελετών που εξέταζαν τη χρήση τοπικών αναισθητικών στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Το καινοτόμο με τα μαντηλάκια βενζοκαΐνης είναι ότι παρέχουν έναν πολύ εύκολο τρόπο περιορισμού των συμπτωμάτων πρόωρης εκσπερμάτισης, στα οποία περιλαμβάνονται πέρα από το σύντομο χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση, η συναισθηματική δυσφορία που μπορεί να προκαλέσει  προβλήματα στη σχέση των δυο συντρόφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης