Ένας μεγάλος αριθμός μελετών έχει δείξει τα οφέλη της γυμναστικής τόσο στη φυσική όσο και στη σεξουαλική υγεία. Η φυσική δραστηριότητα έχει βρεθεί ότι προάγει την καλή αιμάτωση της γενετήσιας περιοχής και κατά συνέπεια βελτιώνει τη σεξουαλική διέγερση κι επίδοση. Παράλληλα, η τακτική φυσική άσκηση συνήθως επηρεάζει θετικά και άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής όπως είναι το σωματικό βάρος, η κατάχρηση ουσιών και αλκοόλ, καθώς και η ποιότητα της διατροφής, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ακόμα περισσότερο η σεξουαλική λειτουργία. Τέλος χαρίζει αυτοπεποίθηση και θετική αυτοεικόνα που μειώνουν το άγχος επίδοσης και αυξάνουν τη libido.

Ένα καλογυμνασμένο σώμα να είναι σίγουρα ελκυστικό και πολλές φορές η εξωτερική εμφάνιση και η αυτοπεποίθηση που αποκτάται μέσω αυτής είναι το κίνητρο που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο γυμναστήριο. Για πολλούς μάλιστα η παραγωγή ενδορφινών κατά τη διάρκεια της άσκησης τους προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση και για αυτό συνεχίζουν να ασκούνται όλο και πιο εντατικά. Για οποίο λόγο κι αν ασκείται κανείς οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι καλό αρκεί να γίνεται με μετρό, καθώς σύμφωνα με νέα ευρήματα η πολύ έντονη φυσική άσκηση μπορεί να χέει αρνητικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, σε μια πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1000 άνδρες, οι οποίοι ερωτήθηκαν για το πρόγραμμα φυσικής άσκησης που υιοθετούν καθώς και για τη σεξουαλική τους επιθυμία, βρέθηκε ότι αυτοί που είχαν τα πιο εντατικά προγράμματα προπόνησης είχαν και τη χαμηλότερη libido. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Medicine & Science in Sports & Exercise. Οι ερευνητές τόνισαν πόσο σημαντικό είναι η φυσική άσκηση να γίνεται με σκοπό τη βελτίωση της γενικής υγεία κι ευεξίας και να μη δίνεται προτεραιότητα σε μια αψεγάδιαστη εξωτερική εμφάνιση.

www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης