Η κλειτοριδική καλύπτρα είναι μια πτυχή δέρματος που περιβάλλει και προστατεύει την πολύ ευαίσθητη  βάλανο της κλειτορίδας από την συνεχή τριβή στην καθημερινή ζωή. Η εμφάνιση της κλειτοριδικής καλύπτρας διαφέρει από γυναικά σε γυναικά. Κάποιες είναι μεγαλύτερες κάποιες μικρές και σε μεγάλο βαθμό η μορφή τους εξαρτάται από τη μορφή των χειλέων του αιδοίου.

Κάποιες γυναίκες δε νιώθουν καλά με την εικόνα της κλειτοριδικής τους καλύπτρας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σεξουαλικότητά τους. Για το λόγο αυτό συχνά αναζητούν τη χειρουργική μείωση του μεγέθους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως, η αισθητική επέμβαση μείωσης της κλειτοριδικής καλύπτρας περιλαμβάνει την αφαίρεση του περιττού ιστού και τη συρραφή της τομής με απορροφήσιμα ράμματα. 

Όπως όμως σε κάθε χειρουργείο υπάρχουν κίνδυνοι εμφάνισης επιπλοκών όπως είναι η αιμορραγία και η λοίμωξη. Για τη μείωση των κίνδυνων η γυναίκα θα πρέπει να έχει κάνει μια πολύ καλή έρευνα ώστε να καταλήξει σε ειδικό με  μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο χειρουργείο.

Άλλες πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Την καταστροφή των νευρών. Το γεγονός ότι η κλειτορίδα έχει τεράστιο αριθμό νευρικών απολήξεων, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού των νεύρων κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει είτε σε υπερευαισθητοποίηση είτε σε απευαισθητοποίηση της περιοχής. Συνήθως οι βλάβες αυτές έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

– Τον σχηματισμό ουλώδους ιστού ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αισθητικότητας του οργάνου

-Την κατακράτηση ούρων. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν μετά το χειρουργείο ο σχηματισμός ουλώδους ιστού ή κάποια σύμφυσης κλείσει το άνοιγμα της ουρήθρας. Η κατάσταση αυτή μπορεί να επιφέρει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στα νεφρά και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ο απαραίτητος χρόνος ανάρρωσης μετά από ένα χειρουργείο μείωσης της κλειτοριδικής καλύπτρας διαφέρει κατά περίπτωση. Εάν μια γυναίκα έχει κάνει και πλαστική διόρθωση των χειλέων του αιδοίου ο χρόνος ανάρρωσης θα είναι μεγαλύτερος.

Μετά το χειρουργείο είναι σημαντικό η γυναίκα να μη σηκώσει κανένα βάρος για κάποιες εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνεται η αιμορραγία και μειώνεται ο κίνδυνος λοίμωξης. Επίσης ο γιατρός συνήθως ενθαρρύνει τη σεξουαλική αποχή κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.

Συμπερασματικά, εάν μια γυναίκα επιθυμεί να μειώσει το μέγεθος της κλειτοριδικής της καλύπτρας για αισθητικούς λογούς, καθώς  και γιατί την εμποδίζει να εκφράσει τη σεξουαλικότητα της, είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι, όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργική διαδικασία, υπάρχουν κίνδυνοι. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει η σωστή επιλογή χειρουργού που  έχει την κατάλληλη εμπειρία στη συγκεκριμένη χειρουργική διαδικασία.

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης