Η χρήση του τζελ τεστοστερόνης είναι μια από τις ευκολότερες μεθόδους χορήγησης της θεραπείας με την εν λόγω ορμόνη. Ο άνδρας μπορεί να εφαρμόσει το τζελ στο σπίτι του στο πλαίσιο της καθημερινής του ρουτίνας. Μετά την εφαρμογή του, το τζελ απορροφάται μέσω του δέρματος μέσα στις επόμενες ώρες.
 
Το τζελ τεστοστερόνης χορηγείται σε διάφορες μορφές, όπως είναι ατομικές δόσεις, σωληνάρια και αντλίες, και σε κάθε συσκευασία θα πρέπει να περιέχονται αναλυτικές οδηγίες χρήσης. Ο ασθενής θα πρέπει να λάβει τη θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού του κι αν έχει απορίες, να επικοινωνήσει με τον ίδιο ή με τον φαρμακοποιό του.
 
Οι περισσότεροι άνδρες εφαρμόζουν το τζελ στο δέρμα τους μία φορά την ημέρα, συνήθως το πρωί, στην περιοχή του ώμου, του βραχίονα, του υπογαστρίου ή κάπου αλλού, σύμφωνα με την καθοδήγηση του ιατρού. Συνήθως οι ειδικοί δίνουν τις παρακάτω κατευθυντήριες οδηγίες:
 

• Η περιοχή εφαρμογής πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Οι περισσότεροι άνδρες εφαρμόζουν την τεστοστερόνη αφού πρώτα έχουν κάνει μπάνιο ή ντους.
• Το τζελ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιοχές με έλκη, κοψίματα, αμυχές.
• Η ποσότητα που εφαρμόζεται είναι σημαντικό να είναι αυτή που χρειάζεται, ούτε λιγότερη ούτε περισσότερη.
• Μετά την εφαρμογή θα πρέπει να δοθεί χρόνος, ώστε το τζελ να απορροφηθεί πριν ο ασθενής ντυθεί, για να μη μεταφερθεί η ουσία στα υφάσματα.
• Είναι σημαντικό να μην κάνει κάποιος μπάνιο και να μην κολυμπήσει για αρκετές ώρες μετά τη χρήση.

Οι οδηγίες χρήσης του τζελ θα πρέπει να αναφέρουν τον απαιτούμενο χρόνο αναμονής. Εάν υπάρχουν απορίες, είναι σημαντικό να ερωτηθεί ο ιατρός ή ο φαρμακοποιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
Οι άνδρες που χρησιμοποιούν τζελ τεστοστερόνης είναι επίσης σημαντικό να λάβουν τις παρακάτω προφυλάξεις:
 

• Το τζελ πρέπει να φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος μακριά από παιδιά και ο ασθενής να είναι ο μόνος που έχει πρόσβαση σε αυτό.
• Η περιοχή εφαρμογής του τζελ πρέπει να είναι καλυμμένη. Άλλοι άνθρωποι, ειδικά γυναίκες και παιδιά, δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το φάρμακο. Ο ασθενής, λοιπόν, θα πρέπει να φορά ρούχα που καλύπτουν τελείως την περιοχή.
• Μετά την εφαρμογή του τζελ είναι απαραίτητο το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι. Είναι, επίσης, σημαντικό να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στα υφάσματα που έχουν έρθει σε επαφή με το τζελ.
• Το τζελ τεστοστερόνης πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο έπειτα από την εντολή ιατρού. Δεν θα πρέπει να λαμβάνεται χωρίς ιατρική συνταγή.

 
Σε κάθε περίπτωση, οι άνδρες που έχουν οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τη χρήση του τζελ τεστοστερόνης θα πρέπει να απευθυνθούν στον ιατρό τους. Για κάποιους άνδρες, άλλωστε, μπορεί να είναι καταλληλότερη μια άλλη μέθοδος χορήγησης τεστοστερόνης.
 

www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης