Η σεξουαλική ευχαρίστηση μιας γυναίκας είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα και για αυτό δεν είναι εύκολο να απαντηθεί το ερώτημα του πώς αυτή επηρεάζεται από την περιτομή του άνδρα. Υπάρχουν γυναίκες που απολαμβάνουν το σεξ με έναν άνδρα που έχει υποβληθεί σε περιτομή, ενώ άλλες προτιμούν ο άνδρας να μην έχει υποβληθεί σε αυτή. Υπάρχουν επίσης αυτές που δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση και το θέμα της περιτομής δεν επηρεάζει σημαντικά τη σεξουαλική τους ευχαρίστηση.

Η υγιεινή είναι ένας λόγος για τον οποίο οι γυναίκες ενδέχεται να προτιμούν έναν άνδρα με περιτομή. Η ακέραια ακροποσθία είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί καθαρή καθιστώντας τον άνδρα πιο ευάλωτο σε μολύνσεις. Υπάρχουν λοιπόν οι γυναίκες που προτιμούν τη σεξουαλική επαφή με άνδρες που έχουν περιτομή γιατί πιστεύουν ότι έχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από κάποια λοίμωξη. Εάν κανείς είναι πιο χαλαρός αναφορικά με τον κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων μπορεί να απολαύσει περισσότερο την επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, κάποιες γυναίκες προτιμούν τους άνδρες χωρίς περιτομή γιατί η αίσθηση της ακροποσθίας είναι πιο μαλακή και υπάρχει λιγότερη τριβή κατά τη διείσδυση. Επίσης κάποιες γυναίκες θεωρούν ότι οι άνδρες που δεν έχουν περιτομή κάνουν πιο ήπιες κινήσεις κατά τη διείσδυση. Η ακροποσθία είναι μια πολύ ευαίσθητη σεξουαλικά περιοχή με αποτέλεσμα οι άνδρες που δεν έχουν υποβληθεί σε περιτομή να μην έχουν την ανάγκη της απότομης βαθιάς, διείσδυσης για να νιώσουν οι ίδιοι ευχαρίστηση.

Είναι άλλωστε πολύ σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη πολλών διαφορετικών παραγόντων που εμπλέκονται στην εμπειρία της σεξουαλικής απόλαυσης. Στους πιο σημαντικούς περιλαμβάνονται η φύση της σχέσης των δυο συντρόφων, η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας, καθώς και το τι αρέσει και δεν αρέσει σε κάθε σύντροφο. Για παράδειγμα, ο ένας μπορεί να απολαμβάνει πολύ από το στοματικό σεξ αλλά ο άλλος όχι.

Είναι σημαντικό οι δύο σύντροφοι να λένε ή να δείχνουν ο ένας στον άλλο τι είναι αυτό που τους φέρνει σεξουαλική ευχαρίστηση. Χωρίς αυτή τη σημαντική επικοινωνία το σεξ μπορεί να οδηγεί σε ματαίωση κι απογοήτευση και όχι σε χαλάρωση κι ευχαρίστηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να μιλήσουν σχετικά με το σεξ μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών. Ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει τους δύο συντρόφους να νιώσουν άνετα και να εκφράσουν τις ανάγκες τους με πιο άμεσο τρόπο. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος κι ενδεχομένως κάποιοι πειραματισμοί αλλά στο τέλος με την κατάλληλη καθοδήγηση η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού θα βελτιωθεί.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Χ. Φλιάτουρας, Χειρουργός, Ουρολόγος –Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης