Την περίοδο της πανδημίας αυτό που άνθισε δεν είναι μόνο ο φόβος για την υγεία, αλλά και οι πωλήσεις των sex toys (ερωτικά βοηθήματα, σεξουαλικά παιχνίδια), που κυριολεκτικά… εκτοξεύθηκαν, κάνοντας τους κατασκευαστές τους να τρέχουν και να μην φτάνουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση.

Τα ερωτικά βοηθήματα, μάλιστα, δεν ήταν Νο1 μόνο στη λίστα των μοναχικών, αλλά και πολλών ζευγαριών, που είδαν την καραντίνα και τον εγκλεισμό ως μια ευκαιρία να εξερευνήσουν την πιο kinky πλευρά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλαστικές κούκλες και δονητές ξεπούλησαν online και η αύξηση συνεχίζεται μέχρι σήμερα διεθνώς.

Πέρα, όμως, από την αγορά των sex toys, οι ειδικοί παρατήρησαν και μια αύξηση στην αγορά σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, όπως και αύξηση στο ενδιαφέρον για τις φαλλοπλαστικές.

«Μια από τις πιο πολυσυζητημένες επεμβάσεις των τελευταίων χρόνων είναι η αισθητική των γεννητικών οργάνων, η οποία ξεκίνησε πρώτα από τους άνδρες με την φαλλοπλαστική και μετά πήγε στις γυναίκες με την αιδοιοπλαστική», μας λέει ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (https://www.andrologia.gr).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη και στην διάρκεια του απόλυτου lockdown, τα αιτήματα των ανδρών για μεγέθυνση πέους ήταν μακράν τα περισσότερα˙ πάνω από 40% αύξηση στο αίτημα των ανδρών για μεγέθυνση του φαλλού στο δικό μας Ινστιτούτο, διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

Το αίτημα αυτό ενισχύεται και από την αύξηση των πωλήσεων σεξουαλικών παιχνιδιών (sex toys), που πουλήθηκαν στο διαδίκτυο διεθνώς και αφορούσε κυρίως στα γνωστά πλαστικά ομοιώματα του φαλλού».

Ειδικά τον φετινό Απρίλιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με θέμα την φαλλοπλαστική, που έφθασαν στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο, διπλασιάστηκαν. Το ίδιο και οι τηλεφωνικές κλήσεις και τον Απρίλιο και τον Μάιο για αυτό το θέμα, από άνδρες που ζητούσαν έγκυρες πληροφορίες για την αύξηση του μεγέθους του μορίου τους.

Το γιατί τόσοι άνδρες εν μέσω μιας τόσο σοβαρής υγειονομικής κρίσης σκέφτηκαν να κάνουν φαλλοπλαστική, δεν πρέπει, πάντως, να μας εκπλήσσει, λένε οι ειδικοί. 

«Το ερώτημα του κόσμου για το πώς μέσα σε μια κρίση υγειονομική, κοινωνική και οικονομική ο άνδρας ασχολείται με τον φαλλό και με το σεξ έχει απαντηθεί εδώ και αιώνες, από την ιστορική εμπειρία και από την δαρβινική εξίσωση, που οδηγεί τον άνθρωπο να διαλέγει πάντα τον έρωτα και την ζωή, όταν απειλείται η ζωή του», επισημαίνει ο Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας.

Την ίδια ώρα θραύση έκαναν οι πωλήσεις των χαπιών για αποκατάσταση της στυτικής λειτουργίας, ενώ ανέβηκε κατά πολύ και η επισκεψιμότητα σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. 

Ο δρ Κωνσταντινίδης δεν παραλείπει να αναφέρει και μια, ακόμη, παράμετρο του εγκλεισμού λόγω πανδημίας της COVID-19. 

«Υπάρχει έντονη υποψία πως ο εγκλεισμός θα οδηγήσει και σε αύξηση των γεννήσεων, αφού οι εν οίκω εντοιχισμένοι πολίτες ασχολήθηκαν με το σεξ περισσότερο, είτε με τις δικές τους δυνάμεις, είτε με τα βοηθήματα της επιστήμης.

Σε ένα κλίμα καταστροφής και καταστροφολογίας ο άνθρωπος θα ξαναβρεί το κρυμμένο ένστικτο επιβίωσης, που είναι ο έρωτας, ο οποίος έχει πάντα δύο διαστάσεις διαλεκτικά δεμένες μεταξύ τους: Από τη μια την επιθυμία, τον ρομαντισμό, τις ιδέες και τους συμβολισμούς του και από την άλλη τη σωματική του προέκταση, που στον άνδρα είναι κυρίως η φαλλική του ταυτότητα˙ όσο πιο μεγάλος, τόσο πιο ρωμαλέος, τόσο πιο ερωτικός, που απεικονίζεται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα  πάντα ως τεράστιος, πάντα τιμωρός της θηλυκής σεμνότητας, που υπονοεί τον οργασμό, ενώ ο ίδιος θα τον φωνάζει ως το απόλυτο όπλο, που διαλύει τις όποιες αντιστάσεις της θηλυκότητας για το ελιξίριο της ζωής, σαν αντίδοτο του θανάτου», εξηγεί ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Την ώρα που η διεθνής επιστημονική κοινότητα κάνει συστάσεις για το πώς πρέπει να γίνεται το σεξ με ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο μετάδοσης του επικίνδυνου ιού SARS-CoV-2 εν μέσω πανδημίας, πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο -και στην Ελλάδα- αναζητούν τις χαμένες ισορροπίες, ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και σίγουρα πιο ικανοποιητικά στο σεξ.

«Φαίνεται πως ο κερδισμένος χρόνος από την υποχρεωτική ανεργία, που μας έβαλε η πανδημία, επενδύθηκε στον ηδονικό βίο, που, ως γνωστόν, ενισχύεται ιδιοφυώς από τα παραφερνάλια του έρωτα, που ξεκινούν από τα μαγικά αφροδισιακά της παράδοσης, αλλά και τα σύγχρονα επιστημονικά φάρμακα της ερωτικής ζωής, που τα τελευταία 30 χρόνια παρατείνουν τη νεότητα, γιατί ο έρως χρόνια δεν κοιτά.

Ο εύθραυστος ανδρισμός χρειάζεται πάντα επιβεβαίωση: για να επαινέσεις έναν άνδρα, αρκεί να του πεις πως είναι άνδρας˙ η θηλυκότητα δεν αμφισβητείται ποτέ, ενώ η αρρενωπότητα χρειάζεται πάντα αποδείξεις, ζητώντας επιβεβαίωση και από την ανατομία, τον μόνο ορατό σύμμαχο στη μάχη με την παντοδύναμη θηλυκότητα», καταλήγει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης