Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αντισύλληψης, η μέθοδος της διακεκομμένης συνουσίας δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το ποσοστό αποτυχίας αγγίζει το 22%.

Ωστόσο, είναι αρκετά δημοφιλής, καθώς έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το μηδενικό κόστος, ενώ δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή κάποια επιπλέον ενέργεια, όπως είναι για παράδειγμα η συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι καμία αντισυλληπτική μέθοδος δεν είναι τέλεια, ενώ όλες είναι πιο αποτελεσματικές όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Ειδικότερα, με τη χρήση της διακεκομμένης συνουσίας μια γυναίκα που έχει τακτικές επαφές έχει 22% πιθανότητες να μείνει έγκυος μέσα σε έναν χρόνο. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 18% με τη χρήση προφυλακτικού και το 28% με τη χρήση σπερματοκτόνων. Είναι όμως σημαντικά χαμηλότερο όταν η γυναίκα χρησιμοποιεί αντισυλληπτικό χάπι (8%) ή διάφραγμα (12%).

Εάν, λοιπόν, χρησιμοποιηθεί σωστά η μέθοδος της διακεκομμένης συνουσίας, έχει την ίδια σχεδόν αποτελεσματικότητα με τη χρήση προφυλακτικού ως προς την αντισύλληψη. Δεν προστατεύει όμως από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Επίσης, τα ζευγάρια που σκέφτονται να τη χρησιμοποιήσουν καλό είναι να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι δεν είναι απαραίτητα μια εύκολη πρακτική και κάποιοι άνδρες ενδέχεται να δυσκολευτούν στον έλεγχο της εκσπερμάτισης. Καλό είναι οι πρώτες δοκιμές λοιπόν να γίνουν με προφυλακτικό. Συνιστάται, επίσης, το ζευγάρι να συνυπολογίζει τον εμμηνορρυσιακό κύκλο, ώστε να αποφεύγονται οι γόνιμες ημέρες, καθώς και να λαμβάνεται υπ’ όψιν η ασφαλιστική δικλίδα της επείγουσας αντισύλληψης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό οι σεξουαλικοί σύντροφοι να συμφωνούν αναφορικά με τη χρήση της διακεκομμένης συνουσίας. Εάν ένας από τους δύο δεν αισθάνεται ασφαλής, θα πρέπει να επιλέξουν έναν διαφορετικό τύπο αντισυλληπτικής μεθόδου.

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης