Το προφυλακτικό είναι ο πιο ασφαλής τρόπος προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για ένα σεξουαλικώς ενεργό άτομο. Ωστόσο, οι άνδρες πολύ συχνά δυσανασχετούν με τη χρήση του και την αποφεύγουν. Ένας από τους βασικούς λόγους που οι ίδιοι αναφέρουν είναι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, ότι η σεξουαλική επαφή με προφυλακτικό δεν έχει το ίδιο καλή αίσθηση με την ελεύθερη επαφή.

Μία νέα δημοσίευση, όμως, στο «New York Times» βλέπει το ζήτημα από μια άλλη οπτική και θα μπορούσε ίσως να επηρεάσει την αρνητική στάση των ανδρών απέναντι στη χρήση προφυλακτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη δημοσίευση αυτή, μπορεί να υπάρχει κι ένας άλλος λόγος που εξηγεί γιατί κάποιοι άνδρες αποφεύγουν τη χρήση προφυλακτικού, ο οποίος έχει να κάνει με το μέγεθος του πέους και πιο συγκεκριμένα με το γεγονός ότι το μέσο μήκος πέους είναι λίγα εκατοστά μικρότερο από το στάνταρντ μήκος του προφυλακτικού, που είναι 17cm.

Ο ειδικός της σεξουαλικής υγείας Debby Herbenick μελέτησε περισσότερους από 1.000 άνδρες κατοίκους των ΗΠΑ και βρήκε πως το 83% ανέφερε ότι μέγεθος του πέους του ήταν μικρότερο από τα περισσότερα προφυλακτικά που κυκλοφορούσαν στην αγορά. Το μέσο μήκος του πέους είναι γύρω στα 14 εκατοστά, δηλαδή τρία εκατοστά μικρότερο από το μήκος που έχουν τα περισσότερα προφυλακτικά.

Η διαφορά αυτή φαίνεται να προκαλεί πρόβλημα σε κάποιους άνδρες, καθώς κάποιοι ανέφεραν ότι τα προφυλακτικά είχαν την τάση να γλιστρούν, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι κατέληγαν να έχουν μια μεγάλη αναδίπλωση από λάτεξ στη βάση του πέους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί επισημαίνουν πάντα σε πρώτη φάση την ανάγκη προστασίας της σεξουαλικής υγείας και συστήνουν στους άνδρες να αναζητήσουν διαφορετικούς τύπους προφυλακτικών μέχρι να βρουν αυτό που εφαρμόζει σωστά στο πέος τους.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης