Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών  που έχει ένα άτομο ποικίλλει κατά τη διάρκεια της ζωής του. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει σωστή ή ιδανική συχνότητα, καθώς κι ότι μπορεί κανείς να διανύσει ένα μεγάλο διάστημα σεξουαλικής αποχής χωρίς αρνητικές επιπτώσεις. 

Το πόσο συχνά ένα άτομο κάνει σεξ αλλάζει φυσικά από καιρό σε καιρό, ανάλογα με την ηλικία, τις διακυμάνσεις στη σεξουαλική του ορμή και το εάν διατηρεί ή όχι κάποια σταθερή σχέση. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι άνθρωποι που απολαμβάνουν μια γεμάτη και ικανοποιητική ζωή χωρίς ποτέ να κάνουν σεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή ακόμα και χρόνια, δεν είναι λοιπόν πιθανό, σύμφωνα με τους ειδικούς, να παρατηρήσει οποιεσδήποτε αρνητικές σωματικές παρενέργειες στην υγεία του εξαιτίας αυτού. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως είναι η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μείωση της αρτηριακής πίεσης, τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους και ο μικρότερος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Κάποια οφέλη, όπως το μειωμένο άγχος, έχει και ο αυνανισμός. Συγκεκριμένα στους άνδρες η υγεία του προστάτη μπορεί να ωφεληθεί από τη συχνή εκσπερμάτιση, είτε αυτή προκύπτει μέσω αυνανισμού είτε μέσω της επαφής με σύντροφο.

Μια μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με εκείνους που εκσπερμάτισαν 4-7 φορές το μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις γυναίκες, η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα – είτε πρόκειται για αυνανισμό είτε για επαφή με σύντροφο- μπορεί να ενισχύσει τους μυς του πυελικού εδάφους που στηρίζουν την ουροδόχο κύστη, βελτιώνοντας τη λειτουργία της κύστης και μειώνοντας την ακράτεια και τη διαρροή ούρων.

Τονίζεται λοιπόν ότι παρόλο που για πολλούς το συχνό σεξ μπορεί να βελτιώσει τόσο την υγεία όσο και τη σχέση τους,  πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν καλή υγεία και διατηρούν ικανοποιητικές ρομαντικές σχέσεις χωρίς σεξουαλική επαφή.  

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης