Η ανδρική στύση είναι αυτή που καθιστά δυνατή τη συνουσία, αλλά το να έχει κανείς μια στύση δε σημαίνει απαραίτητα ότι επιθυμεί να έχει σεξουαλική δραστηριότητα. Πολύ συχνά οι άνδρες έχουν μη επιθυμητές στύσεις που δε συνδέονται με σεξουαλικό ερεθισμό. Συνήθως δεν είναι ενδεικτικές κάποιου υποκείμενου προβλήματος, προκαλούν όμως αμηχανία και ντροπή. 

Ο οργασμός και η εκσπερμάτιση είναι ο συνήθης τρόπος υποχώρησης μιας στύσης, αλλά δεν είναι πάντα εφικτός ή επιθυμητός. Παρακάτω αναφέρονται 7 μέθοδοι που οδηγούν στην υποχώρηση της στύσης και μπορούν να βοηθήσουν έναν άνδρα να διαχειριστεί καταστάσεις όπου η στύση του τον φέρνει σε αμηχανία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Η  ήρεμη αναμονή

Ένας απλός τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς μια μη επιθυμητή στύση είναι να περιμένει με ηρεμία την υποχώρηση της. Για τη διατήρηση της ηρεμίας καλό είναι ο άνδρας να καθίσει και να αναπνέει αργά. Για να μειώσει το αίσθημα ντροπής μπορεί να καλύψει τη στύση με ένα μπουφάν ή ένα laptop. Είναι σημαντικό ο άνδρας να θυμάται ότι το πιο πιθανό είναι οι γύρω του να μην έχουν παρατηρήσει αυτό που του συμβαίνει.

2. Ο διαλογισμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει τον άνδρα να ηρεμήσει και να μη συγκεντρώνεται σε σκέψεις που προκαλούν διέγερση. Η πρακτική του διαλογισμού περιλαμβάνει:

  • Την αργή και βαθιά αναπνοή
  • Την επικέντρωση στον ήχο της αναπνοής
  • Την προσπάθεια επανάληψης μιας λέξης ή ενός ήχου ξανά και ξανά για να επιτευχθεί η συγκέντρωση του μυαλού
  • Την αναγνώριση των διασπαστικών σκέψεων, την φαντασιακή απεικόνιση τους να φεύγουν από το νου και την συγκέντρωση εκ νέου στον ήχο της αναπνοής 

Πρόκειται για μια τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί από όλους, αν και κάποιοι άνδρες στην αρχή δυσκολεύονται.  Μπορεί κανείς να βοηθηθεί στη εξάσκησή του με τη συμμετοχή του σε ομαδικά μαθήματα διαλογισμού ή με τη χρήση σχετικών εφαρμογών στο κινητό. Για να λειτουργήσει ο διαλογισμός στον έλεγχο της στυτικής λειτουργίας είναι καλό ο άνδρας να εξασκείται σε αυτόν καθημερινά.

3. Η  απόσπαση της προσοχής από τη στύση

Η κατεύθυνση της προσοχής σε σκέψεις που δε σχετίζονται με τη στύση  μπορεί να βοηθήσει. Ο άνδρας καλό είναι να αποφεύγει οποιαδήποτε διεγερτική σκέψη και να επικεντρωθεί για παράδειγμα στην επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος , στην ανάκληση ενός ποιήματος ή στην επίλυση ενός γρίφου.

4. Η αλλαγή θέσης/στάσης

Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κανείς κάθεται ή στέκεται μπορεί να βοηθήσει επίσης στην υποχώρηση της στύσης, καθώς μπορεί να επιφέρει  τη μετακίνηση των υφασμάτων που ακουμπούν στο πέος και το ερεθίζουν. Η αλλαγή θέσεων και στάσεων μπορεί επίσης να βοηθήσει έναν άνδρα να κρύψει τη στύση του όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο.

5. Το ντους με κρύο νερό

Πρόκειται για την  παραδοσιακή συνταγή υποχώρησης της στύσης η οποία λειτουργεί αποτελεσματικά σε όλους τους άνδρες. Δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό ο άνδρας να κάνει ένα κρύο ντους τη στιγμή που το χρειάζεται.

6. Ένα ζεστό μπάνιο

Υπάρχουν και κάποιοι άνδρες που παρατηρούν ότι ένα ζεστό μπάνιο βοηθά περισσότερο από ένα κρύο στην υποχώρηση της στύσης. Το ζεστό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει τον άνδρα να χαλαρώσει, ενώ παράλληλα διευκολύνει την ούρηση με αποτέλεσμα η στύση να υποχωρεί.

7.  Η ήπια άσκηση

Κάποιοι άνδρες παρατηρούν ότι η ήπια άσκηση όπως είναι το τζόκινγκ και η ποδηλασία βοηθούν στην υποχώρηση μιας μη επιθυμητής στύσης.

Σε κάθε περίπτωση ο άνδρας πρέπει να θυμάται ότι εάν μια στύση επιμείνει για περισσότερες από 4 ώρες θα πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Παράλληλα,  οποτεδήποτε ο άνδρας παρατηρήσει κάτι που τον ανησυχεί σχετικά με τη στυτική του λειτουργία είναι σημαντικό να απευθυνθεί στον ειδικό που εμπιστεύεται.

Πηγή: www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης