Συνήθως οι άνδρες με διαβήτη είναι ενημερωμένοι για επιπλοκές όπως η καρδιακή ισχαιμία, η νεφρική ανεπάρκεια, η κακή κυκλοφορία γενικά, η κακή όραση, οι νευρολογικές διαταραχές, αλλά δεν έχουν ενημέρωση για την πιθανότητα να δυσκολευτούν στην πατρότητα.

Οι διαβητικοί άνδρες εκτός από τη σεξουαλική κόπωση, ιδιαίτερα αν έχουν αρρύθμιστο διαβήτη, μπορούν να παρουσιάσουν και ένα δυσάρεστο σύνδρομο που καταργεί τη φανερή εκσπερμάτιση (δεν βλέπουν σπέρμα στον οργασμό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση αυτή ονομάζεται παλίνδρομη εκσπερμάτιση, δηλαδή το σπέρμα πάει προς τα πίσω στην ουροδόχο κύστη και αναμειγνύεται με τα ούρα.

Είναι σημαντικό οι άνδρες να γνωρίζουν πως το σπέρμα αυτό μπορεί να γίνει γόνιμο με κατάλληλη επεξεργασία και να επιτευχθεί εξωσωματική γονιμοποίηση στις ειδικές μονάδες υποβοηθούμενης γονιμότητας, που στη χώρα μας είναι αρκετές και αξιόπιστες.

Άρα, ο άνδρας που θα δει να χάνεται το σπέρμα του δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεται, αλλά θα πρέπει να κοιτάξει με τους γιατρούς του τις πιθανότητες λύσης, που σήμερα είναι πολλές και σίγουρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πάθηση αυτή οφείλεται κυρίως στη βλάβη του νευρικού ιστού που αποσυντονίζει τις συσπάσεις και διαστολές του σπερματικού λοφιδίου και της ουρήθρας.

Πηγή: dailymail

 Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης