Χαψία τούφα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013, 19:27
Χαψία τούφα
Χαψία ονομάζουμε στην ποντιακή, τον γαύρο. Η λέξη τούφα, που προέρχεται απ’ το αρχαίο ουσιαστικό τύφος, σημαίνει ατμός υγρού που βράζει.

Τα χαψία τούφα καταναλώνονται, συνήθως, τους φθινοπωρινούς μήνες.


Συστατικά

1 κιλό χαψία φρέσκα
8 φέτες ντομάτας
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 1/2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπερία πράσινη
2 φέτες λεμονιού
1 ½ φλιτζάνι λάδι
μαύρο πιπέρι
αλάτι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013, 19:30