Κοφτάδες (Ποντιακοί ντολμάδες)

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013, 19:36
Κοφτάδες (Ποντιακοί ντολμάδες)
Οι ποντιακοί ντολμάδες ή κοφτάδες, είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό για τους Πόντιους. Είναι πολύ νόστιμοι και αξίζει να τους δοκιμάσετε.

Υλικά:

1 κιλό μαύρα λάχανα (πωλούνται στις λαϊκές αγορές σε φύλλα)
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 κουταλιά τοματοπελτέ
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, όλα μαζί. Παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα του λάχανου και τυλίγουμε ντολμάδες. Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.
Σιγοβράζουμε για 45΄ περίπου.

Καλή σας όρεξη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013, 19:39