Με μουσικές, ήχους και αρώματα του Πόντου θα γεμίσει για ένα τριήμερο το ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη. Από αύριο, Τρίτη, ξεκινάει το 6ο φεστιβάλ «Πατρίδας Αρωθυμία – Χρυσάνθεια 2013» το οποίο και διοργανώνει ο δήμος Παύλου Μελά.

Ποντιακά σωματεία και καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. H θεατρική ομάδα του συλλόγου Καύκασος Καλαμαριά “ο Προμηθέας” θα παρουσιάσει το έργο του Λάζου Τερζά-Τερζανίδη “Γαπρέ, φούστορν τρως;” ενώ νεολαίες ποντιακών συλλόγων θα απαγγείλουν ποιήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες αναβιώνουμε τα «Χρυσάνθεια» έναν σημαντικό θεσμό για τον τόπο μας, τον οποίο η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Πολίχνης απαξίωσε, διακόπτοντάς τον. Μέσα από τις τριήμερες εκδηλώσεις αναβιώνουμε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, δίνουμε βήμα στα νέα παιδιά και τους συλλόγους» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος με αφορμή την έναρξη του 6ου Φεστιβάλ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3/9 η θεατρική ομάδα του συλλόγου Καύκασος Καλαμαριά “ο Προμηθέας” παρουσιάζει το έργο του Λάζου Τερζά-Τερζανίδη “Γαπρέ, φούστορν τρως;” σε σκηνοθεσία Γιάννη Ηεωργιάδη.

4/9 Αφιέρωμα στον Όμηρο της μούσας, λαογράφο, συγγραφέα και ποιητή Ευστάθιο Ευσταθιάδη. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αλέξης Πιπερίδης, Δημήτρης Παρχαρίδης, Αχιλλέας Βασιλειάδης, Κώστα Σαμίδης και νεολαίες ποντιακών συλλόγων Πιερίας.

5/9 Αφιέρωμα στο δημότη Παύλου Μελά, συγγραφέα και ποιητή Γιάννη Τζαννή με απαγγελία της Γεωργίας Σιδηροπούλου και τη συμμετοχή της χορωδίας “Μακεδονία”, του Μικρασιατικού Συλλόγου ΟΥΣΑΚ, της χορωδίας “Ακρίτες του Πόντου” και της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες σε δύο ανθρώπους που πρόσφεραν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, τους ποιητές και συγγραφείς Ευστάθιο Ευσταθιάδη και Γιάννη Τζαννή.

Όλες οι μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης