Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο «Φάρος Ποντίων Πατρών» μέσω της οποίας ασκεί κριτική στην κίνηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να αρνηθεί τη γενοκτονία των Ποντίων. Ειδικότερα:

Η δήλωση του κ. Φίλη αποτελεί δυστυχώς, τη μεγαλύτερη προσβολή στην ιστορική μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών προγόνων μας, θυμάτων της τραγικής γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το σημαντικότερο είναι ότι αποτελεί μία δημόσια τοποθέτηση Έλληνα Υπουργού Παιδείας και μέλους του Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φίλης υποβαθμίζει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους και προσβάλλει το γένος των Ποντίων και την Ιστορία τους. Με αυτήν του τη δήλωση αναιρεί την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1994, αλλά και πολλά εθνικά κοινοβούλια, διεθνείς οργανισμούς και θρησκευτικούς φορείς που έχουν αναγνωρίσει και καταδικάσει την γενοκτονία αυτή.

Το Σωματείο “Φάρος Ποντίων Πατρών” τοποθετείται και τάσσεται υπέρ των θέσεων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όσον αφορά στην αποπομπή του κ. Φίλη από τη θέση του υπουργού και καλεί όλους τους πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα με οποιοδήποτε τρόπο στο συγκεκριμένο γεγονός.

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα θέση επί του θέματος, καθώς η κοινωνία μας εν μέσω της γενικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης απαιτεί ενότητα, ηρεμία και όχι τέτοιου είδους αναταραχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ν’ ανασπάλω κι επορώ (= δεν μπορώ να ξεχάσω). Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις δολοφονίες και τους διωγμούς, τις οποίες, εμείς οι νεότερες γενιές, μπορεί να μην τις ζήσαμε αλλά οι μνήμες των προπάππων μας και των προγόνων μας ήταν τόσο έντονες, ώστε αυτό το τραγικό γεγονός να χαραχθεί και να ριζωθεί βαθιά μέσα μας.

Αποτελεί χρέος όλων μας, να μην ξεχάσουμε, για να μην αλλοιωθεί η ιστορία μας, αυτήν που σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν και να αποκρύψουν.

Διαβάστε επίσης:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντίων το μεσημέρι στο Σύνταγμα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 09:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης