Οι ΑΝΕΛ στο 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, 13:29
Οι ΑΝΕΛ στο 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
Στο 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, που πραγματοποιήθηκε 17-20 Ιουλίου 2014, συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.

Συνοδευόμενη από τον υπ. Οργ. Κεντρικής Μακεδονίας Νίκο Γκούντα, τον υπ. Οργ. Θεσσαλονίκης Κώστα Καράμπελα και τη Μαρία Βαφειάδου, μέλος της Νεολαίας, η πρόεδρος Μανταλένα Παπαδοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό.

Δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είκοσι χρόνια από την αναγνώριση της γενοκτονίας του ελληνισμού του Πόντου από την Ελληνική Βουλή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείται η πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορική μνήμη, όχι μόνο στους απογόνους των προσφύγων, αλλά σε όλο τον ελληνισμό. Εμείς οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε στη κατεύθυνση της αναγνώρισης της γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο και της ανάδειξης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης. Σε αυτή τη προσπάθεια η συμμετοχή της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι για εμάς τιμή και χρέος. Δεν πρόκειται για θέμα μόνο εθνικό, αλλά για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τέτοιου είδους εγκλήματα δεν διαγράφονται. Λαός που ξεχνά την ιστορία του οδηγείται σε απώλεια εθνικής συνείδησης και σε αποσύνθεση.Οι διώξεις, οι σφαγές, οι βιασμοί, ο εκτοπισμός από τους Τούρκους εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης, της Κύπρου, η καταπίεση και η έλλειψη σεβασμού του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και η προσπάθεια εκτουρκισμού της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ιδιαίτερα των Πομάκων είναι ζητήματα αλληλένδετα και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Οφείλουμε να προστατεύουμε την πατρίδα μας από διεθνιστικές κορώνες που δυστυχώς έχουν επικρατήσει σε μερίδα τόσο της πολιτικής τάξης όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας ιδιαίτερα τη στιγμή που βρισκόμαστε σε τόσο σημαντική γεωστρατηγική θέση, με έκδηλη επιθετικότητα αναθεωρητικών γειτονικών χωρών και ειδικά αυτή τη περίοδο της οικονομικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού στην οποία οδήγησαν οι τραγικές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η σημερινή Συγκυβέρνηση».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, 14:02