Επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, τους αρχηγούς των κομμάτων, και τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου με θέμα την διακοπή της σύνταξης του ΟΓΑ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

«Με αγωνία και πόνο παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, την Ελλάδα. Τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την ανθρωπιστική κρίση που σοβεί στην κοινωνία. Ευχόμαστε η χώρα να βρει τον δρόμο της, τον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Όμως αυτός ο δρόμος , ο δρόμος της Εθνικής αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει με τον λαό γονατισμένο και την Πατρίδα μας ταπεινωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατρίδα μας είναι το ψωμί και τα όνειρα των παιδιών μας, οι απόμαχοι της ζωής οι γέροντές μας που αφήσαμε πίσω στην Ελλάδα. Πατρίδα μας είναι και οι 25,000 γέροντες, νέοι πρόσφυγες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που με βάσει απάνθρωπες διατάξεις του νόμου 4093/2012 τους διακόπτεται η πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ καθώς και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οδηγώντας τους έτσι στην εξαθλίωση και στην απώλεια κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αποτελεί ασέβεια προς την Ιστορία αυτών των ανθρώπων , όπως και προς την Ιστορία κάθε Έλληνα, η τύχη που τους επιφυλάσσουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012. Εμείς οι απόδημοι Έλληνες Πόντιοι της Ευρώπης καλούμε την Ελληνική Πολιτεία άμεσα να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012 γιατί ο δρόμος προς την ευημερία και την Εθνική αξιοπρέπεια προϋποθέτει έναν λαό περήφανο και όχι επαίτη».

Ο πρόεδρος
Ιωάννης Μπουρσανίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης