Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Μαΐου 2014, 09:10
Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο 10 Μαΐου, στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Στις 9:30 θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Πολίχνης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη δέηση στο Άγαλμα του Πόντιου Αγωνιστή (Αγν. Στρατιώτου-Πάρκο Κρύας Βρύσης).

«Η Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και όλων των χριστιανών της Μικράς Ασίας είναι ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εξολόθρευσης και εκδίωξής τους από τις πατρογονικές τους εστίες, Αποτελεί για το έθνος μας ημέρα πένθους και μνήμης. Ο σεβασμός στη μνήμη των Ποντίων, που έχυσαν το αίμα τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την ημέρα. Τους χρωστάμε τη δικαίωση. Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην προσπάθεια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού για την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού. Μόνο με τη μνήμη και τη γνώση, τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα μπορούν να αποφευχθούν στο μέλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Μαΐου 2014, 09:18