Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο zougla.gr: «Όλη η ζωή μου βρίσκεται σε αυτό το βιβλίο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, 08:32
Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο zougla.gr: «Όλη η ζωή μου βρίσκεται σε αυτό το βιβλίο»
Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ήταν όλοι εκεί! Σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής, εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής και πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τον βιρτουόζο του μπουζουκιού Χρήστο Νικολόπουλο.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης το βιβλίο της ζωής του με τίτλο «Η ζωή μου, τα τραγούδια μου» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

​«Μετά από ώριμη σκέψη και έπειτα από πιέσεις φίλων μου αποφάσισα να καταγράψω την πορεία μου» είπε στο zougla.gr ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης
Ο Χρήστος Νικολόπουλος μίλησε στο zougla.gr για το βιβλίο του και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή της βιογραφίας του. Ο εκλεκτός μουσικοσυνθέτης τόνισε: «Μετά από ώριμη σκέψη και έπειτα από πιέσεις φίλων μου αποφάσισα να καταγράψω την πορεία μου. Όλα τα γεγονότα της ζωής μου, από τα παιδικά μου χρόνια, από τα πρώτα μου βήματα, μέχρι και τον ερχομό μου στην Αθήνα… Είναι καταγεγραμμένα όλα τα γεγονότα της ζωής μου στο βιβλίο μου».

«Πίστευα πολύ στον εαυτό μου, με αποκαλούσαν παιδί θαύμα τότε που ξεκινούσα, 14 ετών… Ό,τι κέρδισα το κέρδισα με το ταλέντο μου και με πάρα πολλή δουλειά… Αν διαβάσει κάποιος το βιβλίο μου, θα δει τι αγώνα έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης ερωτηθείς για τους νέους καλλιτέχνες που επιλέγουν το YouTube για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους υπογράμμισε: «Είναι πράγματα της εποχής της τεχνολογίας… πρέπει να το αποδεχτούμε, έτσι γίνεται τώρα και πρέπει και να το εκμεταλλευτούμε».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη:


Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Eθνικού Ιστορικού Μουσείου παρουσιάστηκε η βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός θρύλου του μπουζουκιού, ενός πρωταγωνιστή αλλά και εργάτη της τέχνης του. Μνημειώδεις στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, μνήμες, πρόσωπα, καταστάσεις, πολύτιμες πληροφορίες, μαγικές αλλά και πικρές στιγμές, γοητευτικά παραλειπόμενα.

Μεταξύ των εκλεκτών φίλων και συνεργατών του Χρήστου Νικολόπουλου ήταν οι: Πασχάλης Τερζής, Μανώλης Μητσιάς, Γλυκερία, Αντώνης Ρέμος, Mίμης Πλέσσας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Λιάνης κ.ά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο -επί σειρά ετών- συνεργάτης του κ. Νικολόπουλου και εκ των κορυφαίων Ελλήνων στιχουργών Λευτέρης Παπαδόπουλος. Μίλησαν ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, ο γενικός διευθυντής του Βήμα Fm Βασίλης Χιώτης, ο εκδότης Χρήστος Τακιδέλλης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Βήμα Fm Νίκος Θρασυβούλου, ο καθηγητής πρώην πρύτανης ΕΜΠ Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Γιώργος Νταλάρας. Συντόνιζε η παρουσιάστρια Έλενα Παπαβασιλείου.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:


Το βιβλίο υπογράφει ο καταξιωμένος συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, στιχουργός και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλκυών.

Διαβάστε επίσης:Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 14:44