Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Βλέποντας κάποιος την Κυριακή Δερέμπεη στον δρόμο ενδεχομένως να εστιάσει στο καθαρό της βλέμμα, στο φωτεινό χαμόγελό της, ωστόσο όταν κάποιος την ακούσει να τραγουδά αναμφίβολα θα μαγευτεί από την παραμυθένια φωνή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ταξιδέψει μαζί της. Ενδεχομένως να απορήσει μάλιστα για το πώς ένα τόσο μικρό σε ηλικία κορίτσι μπορεί να βγάζει τέτοια εμπειρία όταν τραγουδάει.

«Η Κυριακή είναι πολλών ικανοτήτων και πολλών πλεύσεων καράβι που σημαίνει ότι όπως εγώ πήρα την «Άγια Κυριακή» και την έκανα μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλο τον κόσμο έτσι θα πάρω και τη μικρή Κυριακή και θα της δώσω τα γκέμια για να με οδηγήσει. Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να σε οδηγεί νέος άνθρωπος γιατί χωρίς να το θέλει κουβαλάει όλα τα όνειρα του» αναφέρει ο Μίμης Πλέσσας στο zougla.gr με αφορμή τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Κυριακής Δερέμπεη, τον οποίο και υπογράφει.

Ο δίσκος θα είναι πολυμορφικός. Τζαζ στοιχείο, σαντούρι, νοσταλγικές μπαλάντες, ήχοι και αρώματα Αιγαίου και πολλές εκπλήξεις μέσα από τραγούδια διασκευασμένα σε δεύτερη εκτέλεση της Κυριακής αλλά και πολλά φρέσκα τραγούδια γραμμένα για την ίδια την Κυριακή, που αποτελούν τις πιο πρόσφατες δημιουργίες του κ. Πλέσσα σε στίχο της συζύγου του Λουκίλας. Το πρώτο single κυκλοφορεί τέλη Νοεμβρίου με τίτλο «πήρες πια τα μάτια σου» Το δεύτερο κυκλοφορεί Φεβρουάριο με τίτλο «έρωτας στο Αιγαίο» όπου η Κυριακή θα παίξει και σαντούρι. Το τρίτο single βγαίνει μέσα στο Πάσχα του 2019 και λίγες μέρες αργότερα ολοκληρωμένος ο δίσκος με την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα από τη δισκογραφική εταιρεία  Heaven.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η ταλαντούχα τραγουδίστρια, Κυριακή Δερέμπεη, όπως είναι φυσικό, πλέει σε πελάγη ευτυχίας για αυτήν τη συνεργασία-σταθμό με τον μεγάλο Μίμη Πλέσσα. Άλλωστε αυτό φαίνεται από όσα δήλωσε στο zougla.gr.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

Πώς νιώθεις που ο πρώτος σου προσωπικός δίσκος έχει την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα;


Είναι μεγάλη τιμή μεγάλο σχολείο, εγώ δεν θα το έλεγα συνεργασία θα ήταν εγωιστικό και πολύ λίγο, θα το έλεγα μαθητεία. Είναι φάρος, οδηγός και δάσκαλος. Ο κύριος Πλέσσας είναι ο άνθρωπος που από μικρό παιδί αγαπούσα ως δημιουργό και θαύμαζα…είναι θείο δώρο!

Ως δάσκαλος πώς είναι ο Μίμης Πλέσσας;

Είναι ευλογία νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα! Είμαι 20 χρόνων και τώρα διαμορφώνω τον μουσικό μου χαρακτήρα τη γενικότερη εικόνα μου και αυτές οι στιγμές με διαμορφώνουν, με πλάθουν… Είναι το πιο σημαντικό σκαλί στη ζωή μου.

Η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα αναφερόμενη στον επερχόμενο δίσκο και την Κυριακή υπογραμμίζει:

Είναι ένας δίσκος που ξεκινάει με μια επανεκτέλεση. Επειδή υπηρέτησα 30 χρόνια το ραδιόφωνο ξέρω πια κομμάτια είναι έτοιμα να δεχτεί ο κόσμος.

Το πρώτο σινγκλ είναι αυτό που έχει γράψει ο Μίμης με τη Δανάη «Το πήρες πια τα μάτια σου» δεν είναι από τα πολύ χαρακτηρισμένα τραγούδια, το έχει πει η Ζωίτσα η Κουρούκλη και η Γιοβάνα εδώ γίνεται μια διασκευή πολύ πονηρή και πολύ μπροστάρικη για να δείξει η Κυριακή όλα της τα ταλέντα εκεί. Για την Κυριακή θα είναι ένα πλατύσκαλο όπου θα μπορέσει να καταθέσει την ψυχούλα της και να το πάει πιο κάτω και μέσα από το κομμάτι αυτό να μας συστηθεί.

Το δεύτερο σινγκλ δεν θα πω πολλά είναι πρώτη εκτέλεση, καινούργιο τραγούδι που το γράψαμε για την Κυριακή για να υπάρξει χώρος να παίξει και το σαντούρι της στο οποίο είναι καταπληκτική.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης