Συνέντευξη προς τη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες με τη «Ρένα» και αυτό ήταν που έκανε έντονη τη θέλησή μου να την ενσαρκώσω. Τη «Ρένα» την έχω μέσα στην ψυχή μου. Τη θαυμάζω και με συγκινεί η δύναμή της, η ματιά της απέναντι στις δυσκολίες και η καλοσύνη της…Ονειρεύομαι να έχω έμπνευση, να έχω διάθεση για να ζωντανεύω παρόμοιους ρόλους, σαν κι αυτόν της «Ρένας» ή και άλλους που μπορεί να είναι πολύ ξένοι από μένα και πολύ δύσκολοι και έως απρόσιτοι. Αυτό είναι πάντα ένα στοίχημα για τον ηθοποιό, να μπορεί να κάνει πράγματα που τον βγάζουν και τον ίδιο έξω από τα όριά του» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr η Υρώ Μανέ με αφορμή τις επερχόμενες παραστάσεις της με το έργο «Ρένα» σε Μενίδι (15/9), Βριλήσσια (16/9), Κορυδαλλό (18/9) και Χαλάνδρι (19/9).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταλαντούχα ηθοποιός μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με συνεχείς sold out παραστάσεις αλλά και την επιτυχημένη περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα με το έργο «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κουντούρη επιστρέφει στην Αττική για 4 τελευταίες παραστάσεις.

«Νομίζω ότι έχω σταθεί πολύ τυχερή μέχρι τώρα στις συνεργασίες μου κι έχω καταφέρει να συνυπάρξω στη σκηνή αλλά και στα τηλεοπτικά πλατό με συναδέλφους που πραγματικά είχαμε μια πάρα πολύ ωραία χημεία και γι αυτό νομίζω ότι έγιναν μεγάλες επιτυχίες».

Συνοδοιπόροι της επί σκηνής οι Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου, καθώς και οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η αξιόλογη ηθοποιός αναφερόμενη στις συνεργασίες της και στην επιτυχημένη πορεία της στο θέατρο επισημαίνει: «Νομίζω ότι έχω σταθεί πολύ τυχερή μέχρι τώρα στις συνεργασίες μου κι έχω καταφέρει να συνυπάρξω στη σκηνή αλλά και στα τηλεοπτικά πλατό με συναδέλφους που πραγματικά είχαμε μια πάρα πολύ ωραία χημεία και γι αυτό νομίζω ότι έγιναν μεγάλες επιτυχίες».

H Υρώ Μανέ αποκαλύπτει στο zougla.gr τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική της διαδρομή καθώς και που οφείλεται η επιτυχία της παράστασης «Ρένα».

 
Πού οφείλεται η επιτυχία της παράστασης; Ποια είναι τα στοιχεία του έργου που έγιναν αιτία να ακολουθήσει ο κόσμος και να αγαπήσει τη «Ρένα»

Η «Ρένα» είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Έχει μια μεγάλη καρδιά που μόνο να αγαπά γνωρίζει. Προσφέρει τις ερωτικές της υπηρεσίες χωρίς καμία τσιγκουνιά αλλά ταυτόχρονα διατηρεί μια εξαιρετική δύναμη ψυχής. Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου και αυτό που  εγώ ξεχωρίζω είναι πως διατηρεί και την αθωότητά της. Η «Ρένα» σπανίζει ως προσωπικότητα.  Ενώ έχει περάσει μια δύσκολη ζωή, παραμένει αισιόδοξη, δοτική, καλοσυνάτη με μια αθώα ματιά απέναντι στην ζωή και στους ανθρώπους.

Πώς επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο του Α. Κορτώ  και τι σας γοήτευσε σ αυτό;

Μόλις διάβασα το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, το φαντάστηκα αμέσως να γίνεται παράσταση. Μου αποκαλύφθηκε ένας χαρακτήρας τόσο έντονος, τόσο ιδιαίτερος και τόσο ευαίσθητος που ήθελα να τον ζωντανέψω στη σκηνή. Δεν είχα αμφιβολίες κι ευτυχώς ο Αύγουστος Κορτώ μου το εμπιστεύθηκε και τον ευχαριστώ γι αυτό.

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο και τι σας συγκινεί στον ρόλο σας;

Δεν μπορώ να πω πως με δυσκόλεψε κάτι το συγκεκριμένο. Είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες με τη «Ρένα» και αυτό ήταν που έκανε έντονη τη θέλησή μου να την ενσαρκώσω. Τη «Ρένα» την έχω μέσα στην ψυχή μου. Τη θαυμάζω και με συγκινεί η δύναμή της, η ματιά της απέναντι στις δυσκολίες και η καλοσύνη της.

Είναι ένα σκληρό θεατρικό έργο, καθώς υποδύεστε μία γυναίκα του περιθωρίου που έχει βιώσει πολλά. Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττει ο θεατής;

Η μαγεία του θεάτρου βρίσκεται στο γεγονός πως κάθε θεατής φεύγει από την παράσταση και κρατά μέσα του το δικό του μήνυμα. Σίγουρα το μήνυμα της αγάπης είναι δυνατό, αλλά από εκεί και πέρα είναι καθαρά προσωπική εμπειρία του κάθε θεατή.

Αν υποθέσουμε ότι η ηθοποιία είναι ένα παιχνίδι προσαρμογής χαρακτήρων: είναι ο ηθοποιός που «φοράει» τον χαρακτήρα του στον ήρωα ή ο ήρωας στον ηθοποιό; Ποιος έρχεται περισσότερο στα μέτρα του άλλου;

Κάθε ηθοποιός αντλεί στοιχεία από τον ψυχισμό του για να ενσαρκώσει έναν ρόλο, οπότε το πιο σημαντικό που μπορεί να γίνει είναι να ταυτιστεί ο ηθοποιός με τον ρόλο. Και τότε νομίζω ότι γίνεται κάτι πραγματικά μαγικό.

Οι συνεργασίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη ενός καλλιτέχνη. Εσείς είστε ευχαριστημένη από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας;

Νομίζω ότι έχω σταθεί πολύ τυχερή μέχρι τώρα στις συνεργασίες μου κι έχω καταφέρει να συνυπάρξω στη σκηνή αλλά και στα τηλεοπτικά πλατό με συναδέλφους που πραγματικά είχαμε μια πάρα πολύ ωραία χημεία και γι αυτό νομίζω ότι έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Ποιον  ρόλο σας έχετε αγαπήσει περισσότερο;

Ο ρόλος που αγαπώ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτόν που ενσαρκώνω όλον αυτόν τον καιρό, αυτός της «Ρένας». Και βέβαια δεν μπορώ να μην αναφέρω εδώ και έναν άλλο αγαπημένο ρόλο που ήταν η «Ερασμία» στον Συμβολαιογράφο.

Tι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Ονειρεύομαι να έχω έμπνευση, να έχω διάθεση για να ζωντανεύω παρόμοιους ρόλους, σαν κι αυτόν της «Ρένας» ή και άλλους που μπορεί να είναι πολύ ξένοι από μένα και πολύ δύσκολοι και έως απρόσιτοι. Αυτό είναι πάντα ένα στοίχημα για τον ηθοποιό, να μπορεί να κάνει πράγματα που τον βγάζουν και τον ίδιο έξω από τα όριά του.

Τι σας βοηθάει στη ζωή να ισορροπείτε και να ξεπερνάτε τις δυσκολίες;

Αυτό που με βοηθάει να ισορροπώ είναι η οικογένειά μου και πάνω από όλα η κόρη μου. Να τη βλέπω να μεγαλώνει και να τραβάει τον δρόμο της. Και αυτό είναι νομίζω ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί για μια μητέρα. Γιατί, εντάξει, το να είσαι ηθοποιός και να κάνεις τα όνειρά σου και να φτιάχνεις μια πορεία αλλά το πιο σημαντικό είναι να βλέπεις το παιδί σου να ολοκληρώνεται ως προσωπικότητα και να τραβάει τον δικό του δρόμο στη ζωή.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης