Συνέντευξη στην Αναΐς Βάθη

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό σχολείο Βρυξελλών μία εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική μουσική. Η ελληνική χορωδία Βρυξελλών σε συνεργασία με τη Χορτοδία (χορωδία του χωριού Χόρτο από το Πήλιο) μας ταξίδεψαν σε ελληνικά μουσικά μονοπάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών έδωσε η Σουηδή ευρωβουλευτής Cecilia Wikström (Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε στο zougla.gr και την Αναΐς Βάθη:

«Η Ελλάδα είναι η βάση του πολιτισμού της δυτικής Ευρώπης, είναι ένα μέρος που έχω βαθιά στην καρδιά μου και έχει γίνει πλέον η δεύτερη πατρίδα μου». Η Σουηδή ευρωβουλευτής αποτέλεσε συνδετικό κρίκο για τη σύμπραξη των δύο χορωδιών, αυτής της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών και της Χορτοδίας από το Πήλιο, με στόχο να αναδείξει την ελληνική κουλτούρα στο Βέλγιο. Η ίδια μίλησε στην κάμερα του zougla.gr και στην Αναΐς Βάθη σε άπταιστα ελληνικά και δηλώνει υποστηρικτής της χώρας μας στο εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που κάνει τη χορωδία του Χόρτου ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι δεν αποτελείται μόνο από Έλληνες. Είναι ένα σύνολο ανθρώπων από όλα τα μέρη της Ευρώπης που μέσα από το ελληνικό τραγούδι βρίσκουν ένα κοινό τρόπο έκφρασης. Ο μαέστρος της Χορτοδίας Νίκος Αδρασκέλας είναι ο πυρήνας αυτής της όμορφης μουσικής συνύπαρξης, διευθύνοντάς την με μπρίο και πολύ μεράκι.

Ένα ζευγάρι, μέλος της Χορτοδίας από την Αγγλία που εγκατέλειψε το Λονδίνο για το μαγικό Πήλιο λέει χαρακτηριστικά: «Η ευτυχία δεν κρύβεται στα χρήματα, στην Ελλάδα έχεις πιο λίγα χρήματα αλλά έχεις ζωή, έχεις κέφι».

Δείτε το βίντεο:

Η ελληνική χορωδία Βρυξελλών, ο μαέστρος της Χρήστος Γκακούδης καθώς και ο πιανίστας και καθηγητής μουσικής του ελληνικού σχολείου Βρυξελλών Νικόλας Παπαθανασίου, υποδέχτηκαν τη χορωδία του Χόρτου στις Βρυξέλλες και δήλωσαν έτοιμοι για μία μελλοντική συνεργασία στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο:

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Έλληνας διδάκτωρ Βιολογίας του πανεπιστημίου του Gent Constantin Vamvakas και η σύζυγός του και δημοτική σύμβουλος της κομμούνας του Woluwe-Saint-Pierre Marina Vamvakas.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης