Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο ταλαντούχος Άγγελος Ανδριανός, μετά τον «Πλούτο» που του «χάρισε» η Πέννυ Μπαλτατζή, μας συστήνεται  και ως συνθέτης. Οι στίχοι του φίλου του Δημήτρη Τανού τον ενέπνευσαν να γράψει τη μουσική στο νέο του τραγούδι με τίτλο «Είναι κάτι βραδιές», που μόλις κυκλοφόρησε από την ανερχόμενη δισκογραφική εταιρεία Qubi.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και έχω επιρροές από πολλά είδη μουσικής, αυτό που τελικά μου αρέσει να ερμηνεύω είναι το ελληνικό τραγούδι. Πιστεύω πως είμαι ένας έντεχνος ελαφρολαϊκός ερωτικός τραγουδιστής» λέει ο Άγγελος Ανδριανός και προσθέτει: «Αν και έχω συνθέσει όλα αυτά τα χρόνια αρκετά τραγούδια, πρόκειται για την πρώτη μου μουσική σύνθεση που δισκογραφώ και πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

«Στον χώρο μας υπάρχει μεγάλη ταχύτητα και όχι απαραίτητα μεγάλη διάρκεια. Πάντα ήταν δύσκολο να ανελιχθείς, να δημιουργήσεις και να σε γνωρίσει ο κόσμος, να σε αγαπήσει και να σε κρατήσει. Ειδικά τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Το σημαντικό είναι να παραμένεις αφοσιωμένος στο όραμά σου, να προσπαθείς γι’ αυτό χωρίς εκπτώσεις, να μελετάς και να μένεις κοντά στο κοινό σου» προσθέτει.

«Είμαι ονειροπόλος -Ιχθύς άλλωστε-, ρομαντικός, ξεχασιάρης, αναβλητικός, αθλητικός, αγαπώ πολύ τον κόσμο σε σημείο που εμπιστεύομαι εύκολα ακόμη και λάθος ανθρώπους, ευγενικός, χαμογελαστός και νομίζω ότι έχω χιούμορ»: έτσι περιγράφει o ίδιoς τον εαυτό του και αποκαλύπτει στο zougla.gr τα μελλοντικά του σχέδια, καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλήστε μας για το νέο σας τραγούδι «Είναι κάτι βραδιές», στο οποίο γράψατε τη μουσική. Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης γι΄ αυτή σας την πρώτη μουσική σύνθεση;

Αν και έχω συνθέσει όλα αυτά τα χρόνια αρκετά τραγούδια, πρόκειται για την πρώτη μου μουσική σύνθεση που δισκογραφώ και πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Πιστεύω πολύ στην ενέργεια και την έμπνευση που δημιουργείται από τους ανθρώπους, από την παρέα. Έτσι γράφονταν παλιά τα τραγούδια και δεν ήταν τυχαίο. Όταν, λοιπόν, μου είπε ο φίλος μου και στιχουργός του «Είναι κάτι βραδιές», Δημήτρης Τανός, πως έχει κάποιους στίχους που θέλει να μου τους στείλει, του είπα απλά: «Θα έρθω στο σπίτι σου και θα τους δούμε μαζί». Αφού είχαμε δει ήδη τέσσερα τραγούδια και τα είχα μελοποιήσει, μου είπε πως είχε γράψει έναν στίχο λίγο πιο παλιά. Έτσι μου έφερε σε ένα χαρτί τυπωμένο τον συγκεκριμένο στίχο. Άρχισα να παίζω μια μελωδία στην κιθάρα και ένιωθα και μένα και τον Δημήτρη να συγκινούμαστε. Όταν τελείωσα, είπαμε: «Αυτό είναι το τραγούδι».

Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα και ποιο είδος τραγουδιού αγαπάτε περισσότερο;

Αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο της μουσικής. Η μητέρα μου, με την υπέροχη φωνή της, μου τραγουδούσε Πάριο, Αλεξίου, Νταλάρα, Μαρινέλα, Πουλόπουλο, Βοσκόπουλο, παραδοσιακά τραγούδια, ακόμα και τροπάρια. Από τα μεγαλύτερα μου αδέρφια αγάπησα το καλό λαϊκό τραγούδι και το ρεμπέτικο. Αγάπησα πολύ τον Θεοδωράκη, τον Τσιτσάνη, τον Ζαμπέτα, τον Σουγιούλ, τον Πλέσσα, τον Σπανό. Παράλληλα από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψα τους Beatles, Phil Collins, REM, Elvis Presley, Eagles, Mariah Carey, Yanni. Αν και έχω επιρροές από πολλά είδη μουσικής, αυτό που τελικά μου αρέσει να ερμηνεύω είναι το ελληνικό τραγούδι. Πιστεύω πως είμαι ένας έντεχνος ελαφρολαϊκός ερωτικός τραγουδιστής.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας με λίγες λέξεις;

Είμαι ονειροπόλος -Ιχθύς άλλωστε-, ρομαντικός, ξεχασιάρης, αναβλητικός, αθλητικός, αγαπώ πολύ τον κόσμο σε σημείο που εμπιστεύομαι εύκολα ακόμα και λάθος ανθρώπους, ευγενικός, χαμογελαστός και νομίζω ότι έχω χιούμορ.

Πόσο σας βοηθά στην καλλιτεχνική σας διαδρομή η πλούσια μουσική σας κατάρτιση και οι σπουδές σας πάνω στο αντικείμενο της μουσικής;

Πολύ! Η γνώση της μουσικής με βοηθά να επικοινωνώ καλύτερα με τους μουσικούς επί σκηνής, με τους δημιουργούς των τραγουδιών και βεβαίως αποτελεί το επιπλέον εφόδιο για μια πιο πλούσια και στιβαρή σκηνική παρουσία.

Από τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σας διαδρομή ποιες στιγμές και συνεργασίες ξεχωρίζετε;

Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που μέχρι τώρα έχω συνεργαστεί με κάποια από τα σπουδαιότερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σίγουρα ξεχωρίζω τη μακρόχρονη συνεργασία μου με τον μοναδικό Γιάννη Σπανό, από τον οποίο έχω πολλά να θυμάμαι. Συναυλίες με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, η συνεργασία μου με τον Μίμη Πλέσσα και τον Τάκη Σούκα, εμφανίσεις με τον Δημήτρη Μπάση, ξεχωριστές βραδιές με την Αλέκα Κανελλίδου και τον Λάκη Παπαδόπουλο, μια διετής συνεργασία με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, είναι όλοι σημαντικοί σταθμοί στη μέχρι τώρα πορεία μου.

Πώς διαχειριστήκατε όλο αυτό το διάστημα την περίοδο της καραντίνας; Ήταν μία δημιουργική περίοδος για εσάς;

Για όλους τους καλλιτέχνες, όχι μόνο για εμένα, ήταν μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδος. Κλειστήκαμε στο σπίτι μας χωρίς να μπορούμε να έχουμε την επικοινωνία με τον κόσμο, που μας τροφοδοτεί με συναίσθημα. Ωστόσο και εγώ προσπάθησα να κρατήσω τη δημιουργικότητά μου. Στην πρώτη καραντίνα γεννήθηκε «Ο Πλούτος» -το τραγούδι που έχει την υπογραφή από τη φίλη μου Πέννυ Μπαλτατζή- και στη δεύτερη καραντίνα ευτυχώς εμπνευστήκαμε το νέο μας τραγούδι «Είναι κάτι βραδιές».

Ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή κατάσταση στον χώρο του θεάματος και της μουσικής στην Ελλάδα; Πόσο εύκολο είναι να χτίσει κανείς σήμερα καριέρα στη μουσική;

Στον χώρο μας υπάρχει μεγάλη ταχύτητα και όχι απαραίτητα μεγάλη διάρκεια. Πάντα ήταν δύσκολο να ανελιχθείς, να δημιουργήσεις και να σε γνωρίσει ο κόσμος, να σε αγαπήσει και να σε κρατήσει. Ειδικά τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Το σημαντικό είναι να παραμένεις αφοσιωμένος στο όραμά σου, να προσπαθείς γι’ αυτό χωρίς εκπτώσεις, να μελετάς και να μένεις κοντά στο κοινό σου.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας πορεία και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τώρα έχουμε ένα νέο τραγούδι και βασικός μου στόχος είναι να αγαπηθεί από τον κόσμο, να φτάσει παντού. Επόμενος στόχος, σε συνέχεια όσων γίνουν φέτος το καλοκαίρι, είναι να βρεθούν κι άλλα τέτοια τραγούδια για μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και να είμαστε καλά, να μπορούμε να κάνουμε συναυλίες και εμφανίσεις, όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι αλλά και στη σεζόν που έρχεται.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Παναγιώτης Μπρακούλιας, ενώ το videoclip έχει επιμεληθεί ο Άλεξ Κωνσταντινίδης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης