Κοινωνικό δράμα του Βαρδή Μαρινάκη. Δέκα χρόνια μετά το «Μαύρο Λιβάδι» (2009) ο Βαρδής Μαρινάκης υπογράφει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του με τον τίτλο-αίνιγμα, η οποία συμμετείχε στο τμήμα East of West του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Ο ίδιος την περιγράφει ως «ένα ωμό, ρεαλιστικό παραμύθι για ενηλίκους».

Πώς μπορεί η τυχαία συνάντηση ενός εγκαταλελειμμένου εννιάχρονου αγοριού και ενός ιδιότροπου μεσήλικα που επικοινωνεί με νοήματα, να τους χαρίσει αυτό που τους λείπει περισσότερο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μικρός Ιάσονας προσπαθεί μάταια να φροντίσει την καταθλιπτική του μητέρα όταν μια μέρα εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει σε ένα πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα. Ο φοβισμένος μικρός βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα στο δάσος, όπου ζει ο μοναχικός Μηνάς, ο οποίος κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όπως το «Ζίζοτεκ», και μαζί θα ζήσουν το δικό τους παραμύθι. Μια συγκινητική ιστορία για τη λαχτάρα για οικογένεια και οικειότητα.

Ο μαγικός κόσμος του μικρού Ιάσονα πλαισιώνεται από τις ερμηνείες των Πηνελόπη Τσιλίκα («Μικρά Αγγλία»), Δημήτρη Ξανθόπουλου («Έρωτας Μετά») και του πρωτοεμφανιζόμενου νεαρού Αύγουστου Λάμπρου-Νεγρεπόντη, που παρασύρουν τον θεατή στα παραμυθένια ορεινά τοπία (διεύθυνση φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη) και στα μυστηριακά έθιμα της Βορείου Ελλάδας.

(Διάρκεια 92᾽, Δράμα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης
Σενάριο: Βαρδής Μαρινάκης & Σπύρος Κρίμπαλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη
Καλλιτεχνικοί Διευθυντές: Πηνελόπη Βαλτή, Σταύρος Λιόκαλος
Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης
Κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Ήχος: Γιάννης Αντύπας, Περσεφόνη Μήλιου, Κώστας Φυλακτίδης
Εφέ: Ixor VFX, Kinematic, Μιχάλης Γκιόκας
Casting: Athens Casting & Τατιάνα Βέρμπη

Ηθοποιοί: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Γεωργάκης
Συμπαραγωγοί: Ixor VFX, 235, Neo Films, Union Films.

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου & της ΕΡΤ

Παραγωγός: Κωνσταντίνος Βασίλαρος

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης