Πολυβραβευμένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν με μικρού μήκους ταινίες στο πρότζεκτ «Χώροι #2» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Yπουργείου Πολιτισμού.

Οι ολιγόλεπτες ταινίες τους, εμπνευσμένες ελεύθερα από το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζωρζ Περέκ και τις ημέρες της καραντίνας, παίζονται τώρα online στο κανάλι του Φεστιβάλ στη διεύθυνση https://youtu.be/FAEfh3U7EZg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επτά ταινίες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ «Χώροι #2» είναι οι: Spotting Fig Τrees του Ταρίκ Ακτάς,These Days του Ματέο Μπεντέσκι, cnfnmnt e/scp(i)sm του Ντενί Κοτέ, Άτιτλο της Ρέιτσελ Λι Τζόουνς, A Fable (O Fabula) του Ράντου Ζούντε, Be Absolute for Death του Τζον Κ. Λιντς, Visit του Τζιά Τζανκ-κε.

Έχει προηγηθεί το «Χώροι #1», με τις οκτώ μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών – είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Φεστιβάλ στην διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=hLyV-YuEjU8).

Σύντομα θα ακολουθήσει και το «Χώροι #3» με τη συμμετοχή και άλλων σπουδαίων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους οι Άλμπερτ Σέρα, Γιουνγκ Τσανγκ, Βίκτορ Μορένο κ.ά.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook Page: facebook.com/filmfestival.gr/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης