Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί όπως είναι προγραμματισμένο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την Κυριακή 24 Μαΐου, ο Λούκα Τζάια, ο κυβερνήτης της περιφέρειας στην οποία ανήκει η ιταλική πόλη, καθώς η διάδοση του νέου κορωνοϊού επιβραδύνεται στην Ιταλία.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας οργανώνεται από την εταιρεία Biennale di Venezia και είναι το παλαιότερο στον κόσμο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως πρόεδρος του εφετινού 77ου Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας των lockdowns που επιβλήθηκαν στην κινηματογραφική βιομηχανία σ’ όλο τον κόσμο για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πιθανόν λιγότερες παραγωγές, δήλωσε ο Τζάια, ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της Μπιενάλε της Βενετίας.

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, το μεγαλύτερο στον κόσμο, υποχρεώθηκε να αναβάλει την εφετινή έκδοσή του τον Μάιο εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19.

Η Ιταλία σχεδιάζει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 3 Ιουνίου και οι ταξιδιώτες από τις χώρες της ΕΕ θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να τεθούν σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης