Το ντοκιμαντέρ «Αλεξάντρ Σολζενίτσιν- Μετάνοια», παραγωγή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία-1», θα προβληθεί σε 68 χώρες, ανακοίνωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Sovteleexport που είναι ο επίσημος διανομέας του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου, ανακοίνωσε την πρώτη συμφωνία που υπέγραψε με το τηλεοπτικό δίκτυο Histoire TV που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Groupe TF1. Οι τηλεθεατές 68 γαλλόφωνων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας και των νησιωτικών κρατών του Ειρηνικού και του Ατλαντικού, θα μπορέσουν να δουν το εν λόγω ντοκιμαντέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ντοκιμαντέρ, σκηνοθέτης του οποίου είναι ο Σεργκέι Νιροσνίτσενκο, ο νομπελίστας Ρώσος συγγραφέας μιλάει για το μέλλον της Ρωσίας και του κόσμου τον 21ο αιώνα, για τη σύγχρονη λογοτεχνία και τη δύσκολη πορεία της ζωής του.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνει σπάνιες λήψεις, αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Σολζενίτσιν, με φίλους και οικείους του. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν ο Ρώσος ηθοποιός Γιεβγκένι Μιρόνοφ και ο γνωστός σκηνοθέτης Αλεξάντρ Σοκούροφ, ο Γάλλος ιστορικός Ζορζ Νιβά και η σύζυγός του συγγραφέα Νατάλια Σολζενίτσινα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης