Ένας γεωλόγος ζει με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του στη μικρή πόλη Γκεϊράνγκερ της Νορβηγίας. Εκεί δουλεύει σε έναν σταθμό μελέτης των βουνών που περιτριγυρίζουν τα νησάκια – φιορδ. Τα βουνά αυτά είναι εξαιρετικά ασταθή με τις κατολισθήσεις να είναι συχνές και με την εμπειρία του 1934 να είναι ακόμη ζωντανή σε κάποιους.

Στις 7 Απριλίου του 1934, μια τεράστια κατολίσθηση στο βούνο Langhamaren έριξε 2.000.000 κυβικά μέτρα βράχου στη θάλασσα του φιόρδ Tafjorden της Νορβηγίας, προκαλώντας ένα τσουνάμι 60 μέτρων που έπληξε την ακτή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 40 ανθρώπων και μια απο τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της Νορβηγίας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, ο γεωλόγος Κρίστιαν έχει μόλις αποδεχτεί μία νέα θέση στην πρωτεύουσα και είναι έτοιμος για την τελευταία του μέρα στην παλιά δουλειά του και το πακετάρισμα του σπιτιού του. Την τελευταία του μέρα ωστόσο κάποιες περίεργες ενδείξεις θα εμφανιστούν στους αισθητήρες που μετράνε το βουνό, τις κινήσεις του και τον υδροφόρο ορίζοντα, με τον ίδιο να έχει ένα κακό προαίσθημα για το το θα ακολουθήσει.

The Wave (Bolgen)

Σκηνοθεσία Roar Uthaug, με τους Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης