Με υλικά τις αναμνήσεις από ταξίδια μιας πιο ανέμελης εποχής, όπως καταγράφηκαν σε φιλμ 8mm και mini DV, η Νατάσα Γιανναράκη έφτιαξε το «Home Tapes», μια αυτοβιογραφική μικρού μήκους ταινία που παρουσιάζεται στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (3-6/9).
 
Αφορμή για τη δημιουργία της ταινίας στάθηκε η ψηφιοποίηση και επεξεργασία οπτικοακουστικών αρχείων της δημιουργού από ταξίδια που έκανε ως φοιτήτρια στο πρώτο μισό των ’00s. «Το “Home Tapes” ξεκίνησε ως μια συρραφή ειδυλλιακών ταξιδιωτικών εικόνων μιας πιο ανέμελης εποχής και εξελίχθηκε σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και αναζήτησης της αιτίας που μ’ έκανε να φεύγω όλο και πιο μακριά» σημειώνει η Νατάσα Γιανναράκη.
 
Χάρη στην κοινή τους αγάπη για την τέχνη της αφήγησης, η Ν. Γιανναράκη προσκάλεσε την τζαζ τραγουδοποιό Lara Eidi (BBC Artist of the Year, Happy) να συνθέσει πρωτότυπη μουσική για την ταινία. Το αποτέλεσμα είναι ένα «λυτρωτικό ηχοτοπίο», όπως το περιγράφει η ίδια η Γιανναράκη: «Εν ολίγοις, όλες οι αφηγηματικές εκκρεμότητες σαν να λύθηκαν, αντανακλώντας τον τίτλο του κομματιού των τίτλων τέλους “Everything’s Fine”».
 
Οι δυο καλλιτέχνιδες θα παρουσιάσουν ζωντανά το σάουντρακ στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου.
 
Στο παρελθόν η Νατάσα Γιανναράκη έχει συνεργαστεί με τη σκηνοθέτιδα Εύα Στεφανή στο «Χειρόγραφο» στο πλαίσιο της 14ης Documenta στην Αθήνα, για το οποίο δημιούργησε το sound design για το οπτικό της ποίημα. Το 2018 επέστρεψε στα super-8 αρχεία της και έφτιαξε ένα μικρό φιλμάκι για το τραγούδι της, «LA bed» από υλικό που είχε τραβήξει το 2011 στο Λος Άντζελες με την ηθοποιό Αριάν Λαμπέντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   
 
   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης